Corona takeover

Allt eftersom våren 2020 gick fick en efter en plan för sommaren 2020 strykas. Ingen tur till Seychellerna. Ingen halvmara på Mauritius. Ingen resa till US&A. Ingen sightseeing i Petra. Inget Stockholm marathon. Ingen långweekend till Asien. Inget Tokyo. Blev i princip inget av allt. Tråkigt, ja absolut. Men det som ändå varit trösten i allt är att det varit samma lika för alla. Bara att tänka om och vara nöjd med det man har haft möjlighet att göra. Så hur blev coronasommaren 2020 för min del? här kommer en summary.

Picknickar

Har aldrig varit ute och picknickat så mycket som denna sommaren. Sushi och rosé på Skinnarviksberget var en höjdpunkt tillsammans med mackorna som ätits på olika platser på Sörmlandsleden. Eller varför inte tala om räkmackan vid Blå laguen på Gotland.

Coronasommaren

Österlen

I början av juni åkte jag en vecka till Skåne och upplevde Österlen. Då hade inte utomlands öppnat och det var bästa alternativet för att spendera en påtvingad semestervecka. Tyckte ärligt att det inte var jätteroligt i början och kände mig depp men ju mer jag reste runt gillade jag det. Sprang, cyklade och var ute mest hela tiden. Resan fick full pott ända fram tills tågresan hemåt när jag mådde konstant illa hela vägen från Malmö till Stockholm och lite därefter.

img_7895

Midsommar på Gotland

Travelpartner in crime och jag begav oss av till Gotland och Novi resortdär vi hade ett gäng maxade dagar som alltid när vi är på tur. Mycket rosé blev det och bad, strand, sightseeing.

8f239455-a426-41da-b73c-e6845f01d809

Stayacation

Vi han faktiskt knappt mer än att komma hem från Gotland innan vi begav oss av till Djurönäsetför en stayacation från söndag till måndag (tips om ni har en hösthelg över). Några dagar han jag vara hemma emellan och däribland maxa en fotbollscup i ett mixlag som jag hoppade in i. Tyvärr åkte vi ut i kvartsfinalen med 2-0 mot de som vann den stekheta sommardag.

img_8845-1

Sörmlandsleden

Tog mig ut på leden första gången i maj sedan har det blivit ett gäng turer till. Både kvällar och helger. Perfekt sysselsättning. Älskar att vara ute i naturen. Hikeade ut och tältademed två kompisar från fotbollslaget också en helg. Det var helt fab så hoppas på en repris.

img_9053

Frankrike

Sommarens bästa dag? 3 juli när flyget lyfte mot Nice. Lyckan att få sätta sig på ett plan ut från Sverige var total efter att ha haft en klaustrofobisk känsla hela våren av att vara påtvingad att vara i Sverige. Riktig strand och utomlandskänsla. Älskade det varje sekund. Passade på att upptäcka ett gäng nya byar på denna fantastiska kust.

img_9063

Västkusten

Varför inte maxa sommaren totalt? kom hem från Nice efter midnatt sedan åkte jag till västkusten med en favorit vän kl 8 morgonen efteråt. Underbart att vara tillbaka i pre-corona svängarna efter en segare än seg vår. Minst en tur till västkusten är ett måste varje sommar.

img_9553

Långpass

Har saknat att springa lopp. Motivationen att dra iväg på långpass har varit sådär men ibland har de ändå blivit av. Blir 2 milspass runt var tredje vecka för min del nu mot varannan tidigare. En kväll efter jobbet drog jag ut till Saltis. Ett bra val. Avslutade det hela med att shoppa jordgubbar på ICA Saltis innan jag tog Saltsjöbanan hemåt.

img_9686

Kroatien

Ruttnade sönder på att vara på ett öde kontor någonstans i slutet av juli så det blev en tur till Kroatien även denna sommar för att jobba och bada. Besökte en ny ö, Korcula som var magiskt fin. Nästa år, är det då segelresan i Kroatien händer?

img_0407

Italien

Alltså, det gäller att vara snabb i svängarna om man ska hänga med i mitt tempo. Kom hem från Kroatien på lö lunch, åkte ut och paddlade runt Kungsholmen på lö em, var på drinks hos några vänner på lö kväll och natt, satt på 06:15 flyget till Frankfurt på söndagsmorgonen. Hade dock tio helt fantastiska dagar i Italiensom jag inte byter bort. Han med att göra en mängd grejer från min life bucketlist och även maxa distansjobbandet under tre dagar även om det var ett svettigt kaos.

img_0594

Utö och traillöpning

Avslutade sommaren med en tur till Utö för att springa trail. Hade en riktigt fin upplevelse på ön i den södra skärgården

img_1893

Sommar sum-up

Alltså, sommaren blev bra tillslut ändå. En ovanlig sommar för min del och jag gör i närtid helst inte om den. Jag saknar verkligen min frihet det gör jag. Varje dag. Att kunna resa runt i världen, ta en weekend till staterna, boarda ett flyg utan en irriterande mask, chilla i 8+ timmar i en  komfortable businessclass stol över Atlanten, gå längst Floridas stränder, bada i icke algigt hav, planlöst promenera i ett asiatiskt kaos, ge mitt yttersta på något motionslopp för att jaga ett egoboostande pers, gå till jobbet och faktiskt känna att man kan arbeta på rimliga villkor med sina kollegor på plats utan att kvävas av ett teamsmöte no 100 för veckan. Jag saknar verkligen pre-corona livet. Varje dag. Flera gånger om dagen även om sommaren som sagt blev så bra den kunde bli giviet förutsättningarna. Låt nu 2021 bli som pre-corona. Hur har er sommar varit? blev ni nöjda med utfallet?

/ Pernilla som saknar pre-corona livet

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s