Matlandet Italien

Italien är kanske mitt absolut bästa matland. Pizza, pasta, gelato och vin. Vem tackar nej till det? plus solmogen frukt. Under min vecka i Italien blev det X antal glassar. En per dag alltså plus lite annat smått och gott som jag har samlat här.

Pasta

I Sorrento fanns en hel del restauranger att välja mellan. Min mage ropade efter pasta och pasta fick det bli. Gick till ett lokalt hak i närheten av hotellet som inte såg ut att vara mycket för världen men var väldigt populärt bland Italienare. Pastan smakade gudomligt och inte var det dyrt heller. 12 EUR för både pasta och vin.

Sista kvällen i Sorrento gick jag in på restaurangen Osteria Sorrentina som låg precis vid hotellet. Där hade det varit mycket folk varje dag även om det inte såg mycket ut för världen så var tortellinin jag åt enormt god. Försöker hålla mig borta från turiststråken som ni ser.

 Pizza

I Neapel hade jag blivit tipsad om pizzerian L’Antica Pizzeria Da Michele som resebloggarkollegan Lite mera rosa sedan även sa var pizzerian i filmen Eat, pray and love. Michellin ratead resturang och 4,4 i betyg på Tripadvisor av 18 000+ recenssenter. Behöver jag säga att pizzan var en femstjärnig. Är dock nästa säker på att jag ätit hämtpizza från samma ställe i Rom för 10 år sedan.

Vin

En utav resans höjdpunkter matmässigt var faktiskt denna mini calzone som intogs på Bar Internazionale i Positano. Träffade en underbart trevlig italienare som jag satt och diskuterade bla coronans effekter på turismen med över ett glas vin.

Frukt

Jag älskar verkligen frukt och det är en fröjd att få äta den färsk här i Italien. Bondade med farbrorn i fruktshoppen så fick smakprover varje dag när jag köpte nektariner till stranden.

Panini

Äta en panini stod även det på min önskelista. Det blev en perfekt lunch på Capri. Mozzarella och parma var det på.

Gelato

Italiensk glass. Går inte av för hackor. Smakade i princip en per dag. Standardlunchen. Glass och en frukt från ett gatustånd. Fint så.

Crossiant

Italiensk frulle som inte går av för hackor. Kaffe och croassiant. Det blev även en mycket god bananjuice till på ett hak på gatan i Neapel. Viktigt att börja samla kalorier redan direkt efter uppstigning ni vet. Och höja blodsockret. Nej, sådan här frulle vill jag inte äta varje dag men är man i Italien så är man. Har aldrig ens ätit en crossiant hemma vad jag kan minnas.

Apertivo

Ingen resa till Italien utan apertivo. Drack en (eller kanske flera) aperol efter en dag på språng. Alltid med fantastisk utsikt på lokala barer. Man väljer väl bara de bästa eller vad säger ni?

Tiramisu

Hade på min Italien att äta lista En Tiramisu och när jag var ute och sprang i Sorrentos grannby Sant’Agnello hittade jag ett mysigt lokalt hak dit jag gick tillbaka på kvällen. Solnedgåsvy över Capri, vin och en alldeles ljuvlig Tiramisu. Skriv upp La Terazza på besökslistan.

Om jag rullade hem efter denna matresa? faktiskt inte. Men nu har jag fått min dos av Italien mat för en stund. Vilket är erat favoritland när det kommer till mat?

/ Pernilla som maxade go-maten under Italien resan

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s