På besök i Florens

Florens, låter inte det som en magisk stad? Toscana, drömmigt värre. Det var även i min dröm att resa dit och plötsligt var jag där i ett stekhett Florens. 36 grader och gassande sol. Tur att jag bokat ett hotell med rooftop pool. På mina 30 timmar i staden såg jag tyvärr inte mycket. Det var mest för att resa hem från någon annan plats än Milan där jag varit mängder av gånger som jag tog turen via Florens hem från Italien och för att se om det var en stad att återvända till. Och det var det.

Florence

Hotellhäng

Utomhus var det svettigt och jobbmailen var också en svettig historia. Men kontoret vid rooftop poolen med en fot i poolen och den andra utanför gick inte av för hackor. Mitt bästa kontor finns alltid vid en pool. Pausade lite då och då när det blev för varmt och simmade några längder och stod på händer. Saker man gör på kontoret eller vad säger ni? det är the one and only fördel med corona från jobbperspektiv skulle jag säga, man slipper be om lov att arbeta hemma.

Florence

Sedan gymmade jag. Det var ett rätt bra gym där jag bodde och efter att ha spenderat tio dagar i löparskorna var det skönt att lyfta några hantlar. De hade corona safeat gymmet och flyttat in konditionsmaskinerna i konferensrummet för att få mer space. Annars var det som vanlig minus också att man fick peka vad man ville ha från frukostbuffén som var bakom plexiglas och så plockade de ihop det man önskade. Stort plus jämfört med pre-corona säger jag.

thumb_IMG_1667_1024

Solnedgångar

Solnedgångar över Toscana, man tackar ja. Fick dock bara en men den var riktigt vacker. Dock luktade det inte hallon vid floden som gjorde sig riktigt bra på bilderna.

thumb_IMG_1671_1024

Tog en promenad in till stan för att se vad som fanns att eventuellt komma tillbaka till. Det var en hel del faktiskt. Springa en mara där seglade upp på min bucketlist då det var riktigt vackert och såg lämpligt ut för löpning.

thumb_IMG_1704_1024

Min research inför Florens besöket hade varit noll och ingenting. Normalt sett brukar jag i alla fall gå in på wikitravel men nu inget. Hade ingen koll på något och när jag gick runt inne i staden dök en jätte dome upp. Vilket konstverk från utsidan. Satte mig i närheten och tittade på den och åt glass 511 för denna resan. Riktigt god men också fullt onyttig kvällsmat.

thumb_IMG_1711_1024

Blev som sagt inte någon spektakulär trip i Florence men staden står förhoppningsvis kvar och jag blev riktigt sugen på att åka dit och se allt utan att ha en jobbmail som det rasar in saker att göra på. Someone has to keep the planes flying… Har ni varit i Florens? vad får jag inte missa nästa gång? tipsa gärna.

/ Pernilla som storgillade Florens

8 Comments

  1. Tror att du skulle passat på att se mer av stan. Att Florens är en av de där städerna som annars jämt är knökfulla. Jag tågluffade dit påsken 1987 och redan då var det fullt av folk..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s