– Inlägget är skrivet i samarbete med Novi Resort Visby –

Resort semester på Visby

Gillar du också resortlivet lika mycket som mig? att bo på en resort utomlands har jag gjort mängder med gånger ända sedan barnsben. Jag har alltid uppskattat det väldigt mycket. Att ha allt precis runt hörnet, enkelt och ofta med stor space runt omkring sig. När jag besökte Novi resort i Visby över midsommarhelgen var det första gången jag provade en resort i Sverige utanför fjällvärden så därför skall jag nu dela med mig av denna upplevelse i hopp om att fler ska bli intresserade av att testa på resort livet på hemmaplan.

Novi resort

Det bästa på Novi resort i Visby

Jag tycker man ska börja berätta om det bästa. Det jag tyckte allra bäst om med Novi resort var poolområdet. Trots den relativt kalla midsommaren som Gotland bjöd på med en temperatur på runt 20 grader var det alldeles ljuvligt att hoppa i den ljumna poolen. Även att befinna sig runt poolområdet och njuta av ett glas rosé, läsa en bok och titta på folk var en klar höjdpunkt under vistelsen. Poolen hade dessutom mycket generösa öppettider så ett sent kvällsdopp eller tidigt morgondopp var inget hinder. Säg mig, detta är väl ändå drömutsikt från en pool?

Novi resort

Då jag verkligen gillar att bada var jag överlycklig att det även fanns ett spa bad på området. Självklart firade vi in midsommar med både bubbel i poolen och bubbel i glasen. Spa badet är bokningsbart för en slant och något jag varmt rekommenderar om man är ett sällskap som vill ha en extra minnesvärd stund tillsammans.

thumb_IMG_8569_1024

Läget. Jag har personligen inget behov av att bo mitt i centrum utan föredrar att gå till centrum när jag är på semester men prioriterar vackra vyer och gott om plats. Visby är inte jättestort och en skön promenad på ett par kilometer tar det att komma till Stora Torget mitt innanför ringmuren. Vill man inte gå finns det även cyklar att hyra på området vilket vi gjorde en dag. Träning är också något som jag tycker mycket om att göra när jag reser och precis utanför resorten fanns två utmärkta löprundor. En på Hälsans stig där det varierade mellan kust och lätt terräng och en runda längst strandpromenaden. Bara att ställa sig utanför dörren för att få friskvårdspoäng in på kontot. Vill man inte springa kan man träna i hotellets gym om man är över 16 år. Det provade jag också och där fanns allt man behövde för att köra ett pass. Hela Novi resort inbjuder till aktivitet. Att cykla på Gotlandär för övrigt en aktivitet jag varmt rekommenderar!

thumb_IMG_8439_1024

Jag måste avsluta med att nämna hotellets frukost om en höjdpunkt. Inte en morgon längtade jag inte upp från sängen för att avnjuta färskt bröd, nystekta pannkakor, lyxig äggröra och fantastiskt pålägg.

Novi resort

Rummen

Novi resort har många olika rumstyper som sträcker sig från hela bungalows till sviter, dubbelrum och deluxerum vilket vi bodde i. Vi välkomnades av lite snacks till vårt stora fräscha rum och där kunde man sova hela sex personer. Dock skulle jag säga max fyra vuxna då två utav sängarna var våningsängar. Det kändes som en liten lägenhet och vill man stanna längre var det inga problem att laga mat hemma i lägenheten då det fanns ett fullt utrustat kök och även diskmaskin. Hade jag fått önska något mer hade det i just det rummet vi bodde i varit ett till badrum då jag förmodar att det kan bli långa kö:er om man bor sex personer och delar på ett badrum. Gillar ni förresten gott doftande hudvårdsprodukter finner ni dem här. Utöver ett rymligt rum hade vi en fantastisk balkong på minst tio meter där vi kunde njuta av Östersjön.

 

Novi resort beach club by Pontus Frithiof

En utav kvällarna hade vi tur att närvara när Novi resorts beach club öppnade för säsongen. Det hela började med ett vi bjöds på ett varsitt glas champagne innan vi fick avnjuta en tre-rätters meny signerad stjärnkocken Pontus Frithiof. Beach cluben låg precis vid havet och lagom till solen gick ned i horisonten hade vi ätit upp vår sista tugga. Kan verkligen rekommendera ett besök hit. Läget får fem stjärnor, maten når dock inte riktigt upp till mina högt ställda upplevelser utan stannar på en svag fyra.

Helhetsupplevelse från Novi resort Visby

Totalt sett är jag väldigt nöjd med vår vistelse på Novi resort i Visby. Jag hade en avkopplande och innehållsrik midsommar och hade i stort sett inte behövt röra mig utanför hotellområdet för att fylla tre dagar med aktiviteter och god mat. Hotellet lämpar sig väl för de som önskar umgås i större sällskap och jag ser det som en perfekt destination för en generationssemester. Att även resa dit i ett sällskap på två personer för att njuta av resortlivet på ett bekvämt avstånd från Stockholm och andra orter i mellansverige i ett par tre nätter skulle jag varmt rekommendera. Prismässigt ligger Novi resort på en helt rimlig nivå med tanke på vad man får för pengarna. Har du också varit på Novi resort i Visby eller har tankar på att åka dit? Berätta gärna.

/ Pernilla som hade en härlig semester på Novi resort i Visby

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s