– Inlägg skrivet i samarbete med partner –

Att åka på stayacation

Har du varit på någon stayacation (betyder semester i sin egen stad)? jag har faktiskt inte det tills helgen som var och det kändes verkligen lyxigt att packa väskan och ta lokalbussen dryga timman från Stockholms innerstad för att hamna på Djurönäset ute på Värmdö. Det kändes långt från betong och med en temperatur på nästan 30 grader infann sig semesterkänslan direkt.

Hotell och konfernsanläggningen Djurönäset är ett ställe jag länge sneglat på och när jag fick chansen att åka dit och uppleva platsen var jag otroligt glad. Och om jag upplevde, tror jag på det dryga dygnet ute på Djurö hann få ett smakprov av det mesta som jag nu skall dela med mig utav.

Djurönäset

Varför Djurönäset?

Jag ska inte sticka under stol med att det var infinity poolen med den magiska utsikten över Saltsjön som lockade mest. Att jag heller inte varit speciellt mycket på Värmdö plus att det är ett lättillgängligt resmål för personer som mig utan bil gjorde valet enkelt. En stayacation ska inte vara komplicerad att ta sig till men kännas lyxigt och annorlunda från vardagen. Det gjorde precis denna vistelsen. Dessutom finns det många väldigt prisvärda paket på övernattning, spa och där det även ingår tvårättersmiddag och frukost. Vill man inte stanna över natten finns det ett gäng olika paket för dagspa upplevelse också.

 

 

Aktiviteter

Du behöver inte oroa dig för att ha en enda tråkig stund. Allt man kan önska sig i aktivitetsväg fanns på plats och då anläggningen under vår och höst är en populär konferensanläggning fanns det gott om utrymme och stora ytor att umgås på. Det finns inte så mycket andra aktiviteter i området utöver vad hotellet erbjöd men det gjorde absolut ingenting då vi under vår stayacation inte hann testa igenom en bråkdel av vad som erbjöds. Drömmen hade varit att även paddla kanot eller ro en roddbåt men det får bli en annan gång.

 

 

Istället passade jag på måndagsmorgonen på att gå till gymmet. Där var det dock i denna sommarvärme kokhett så jag övergav det och gick ut och tog en morgonpromenad i en timma på den fina motionsstigen med magisk utsikt över vattnet samt över Djuröbron mot Stavsnäs. Trots kvavt väder efter nattens regnväder var det den bästa tänkbara starten på morgonen som fick avslutas med ett dopp i den 25 meter långa inomhuspoolen och en stund i en utav de härliga bastuarna. Sedan kurrade magen och det var dags att gå till frukostbordet.

 

Omgivningar

Har du längtat ut i skärgården denna sommaren? det har i alla fall jag gjort. Det är dock lite svårt pga rådande situation att ta sig ut om man inte har en egen båt då det är högst begränsat antal resenärer per avgång så att ta sig landvägen ut på Värmdö till Djurönäset var ett vinnande drag. Skärgårdsmiljön var lika vacker som på öarna och ett stenkast från hotellet fanns en riktigt mysig liten sandstrand med gungor, brygga och bastu, en restaurang som var öppen på dagtid, utegym och inte minst perfekta vyer att sitta och filosofera till när solen går ner. Eller varför inte passa på att kombinera det hela med ett kvällsdopp?

 

img_8911

img_8933

Boendet

Hotellet består av ett gäng olika byggnader som inrymmer hotellrummen samt stora gemenskapsytor och konferensrum. Det märks tydligt att hotellet är inriktat på konferensgäster så rummen var små men funktionella. Och vem behöver något mer när det finns så mycket att göra utanför rummen? Vi bodde i ett standardrum i hus 7 som precis totalrenoverats. Det var fräscht och sängarna var väldigt sköna. Dock gjorde sommarvärmen utanför sig påmind och i avsaknad av ac var det riktigt hett inne på rummet som gjorde det svårt att sova. Om jag fick önska något så hade det varit en möjlighet att låna en fläkt i receptionen dessa varma sommardagar.

 

 

Maten

Av erfarenhet tycker jag att kvalitén på hotellrestaurangers mat kan vara ytterst varierande. Då vi hade bokat Skärgårdspaketet ingick det en 2-rättersmiddag och frukost vilket var ett utmärkt val. Jag tog en toast skagen till förrätt och risotto till huvudrätt. Båda rätterna smakade riktigt bra och tallriken blev renskrapad. Även frukostbuffén var av toppkvalité med färskt bröd, gott pålägg, riktigt god äggröra. En pannkaka eller våffla till efterätt hade dock gjort upplevelsen helt komplett även om den härliga utomhusterassen vi satt på när veckans första frukost intogs inte skojas bort i första taget.

 

 

Är en stayacation på Djurö något att satsa på?

Helt klart. Det var som sagt min första stayacation men jag har bott på en hel del hotell i Stockholm innan jag bodde där och kan konstatera att en stayacation på Djurönäset är en perfekt minisemester att ta för en helg eller mitt i veckan. Nära men känns långt bort och utbudet var på alla sätt riktigt bra. Från aktiviteter till matmässigt. Miljön utanför hotellet var även den 5-stjärning och jag kan helt klart rekommendera detta hotell om du vill åka med familjen, kompisgänget, på kärlekssemester eller med ett gäng kollegor för att konferera utan att det är en uppstyrd konferens som Djurönäset också är experter på och välkända för. Mycket prisvärd upplevelse! Någon som vågat sig ut till Djurön redan eller har fått inspo att göra det? Jag tänker mig just nu att en höstpromenad ute i skärgården i kombination med en vistelse på Djurönäset och krypa ner i den härliga infinity poolen för att värma sig känns väldigt lockande om det inte finns rum i agendan i sommar.

/ Pernilla som hade en fantastisk vistelse på Djurönäset

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s