Mitt första obstacle race

För någon vecka sedan satt jag och fikade med en kollega och vi började prata om Arena run. Det lät kul tyckte jag och kollade upp loppet som gick av stapeln lördagen den 9 februari. Anmälde mig och vips var det racedags enligt kalendern. Peppen och förväntningarna var skyhöga. Jag älskade idrotten i skolan och på fritids när vi drog fram alla redskap och byggde hinderbanor. Det var även något som ofta tillverkades hemma i trädgården när jag växte upp men efter det har jag inte hoppat över många hinder även om jag tycker det är riktigt kul. 5 kilometers Arena run på självaste nationalarenan Friends kändes därför som en perfekt introduktion till obstacle racing.  Kittade på mig en influencisk outfit med Gococo socks, shorts och sporttopp och några lager därtill innan jag cyklade bort till Arenan för att möta upp Team Barebells.

Arena run

Pre race

Mötte upp team Barebells i montern där vi fick tishor och en goodiebag. Fotade lite groupisar och värmde upp. Värmde upp var kanske en överdrift för min del, jag kollade in banan och ville starta på en gång. 20 hinder skulle man hoppa, klättra och krypa över och under och det verkade så kul. Ett glädjelopp helt enkelt!

Arena run

Loppet – Arena Run

Och glädje blev det i overload. Det var längesedan jag hade så roligt när jag sprang ett lopp. Hindren var lagom svåra men det hade inte skadat att vara cirka en decimeter längre. Man fick krypa under låga passager, springa genom bildäck, klättra i nät, springa i trappor både uppför och nedför, ta sig upp för en container och genom ett skumgummi hav, klättra över väggar och hoppa över en och annan anordning. Pulstopparna var många och det var härligt att dra upp farten på raksträckorna i korridorerna.

Arena run

Man startade med sitt team och det var aldrig trångt. Allt flöt på väldigt bra och det var en grym upplevelse rakt igenom. Jag hade ingen klocka på mig utan bara sprang. Det hela tog mig 31 minuter och 22 sekunder vilket blev en 137e plats (av 1164 st) bland kvinnorna. Hade innan loppet trott att jag skulle vara betydligt sämre än så. Det var verkligen sjukt kul! Vill köra igen.

Arena run

Post race

Efter loppet blev det lite after race häng med nya och gamla bekantskaper. Något jag verkligen älskar med att bo i Stockholm är att det alltid händer roliga tränings saker. Arena run är något jag definitivt kan rekommendera till nästa år. En perfekt aktivitet att göra tillsammans med ett kompisgäng eller kollegorna. Eller genom att utmana sig själv. Om jag känner mig lockad av att prova Tough Viking nu? nej. Gillar inte tanken på el-hinder eller eldhinder.

v

The reward

Självfallet fick man även som målgångare en minnesmedalj. Och Barebells eller Nocco dryck. Vem hänger med 2020?

Arena run

/ Pernilla som fick mersmak för obstacle racing

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s