Suitcaser or backpacker?

Listan som började hos Resfredag sprider sig som en epedi i resebloggosfären. Nu har jag också blivit smittad och här ska ni få mina svar.

Dyka i eller smyga från badstegen?

Hoppa nästan alla dagar i veckan. Men inte om det är mörkt vatten då tar jag badstegen. Har hört alldeles för många stories om folk som dykt/hoppat in i stenar och pålar som vettvillingar satt upp på badplatser. Riskerar inte livet medvetet i onödan.

Badälskare

Backpacker eller “suitcaser”?

Suitcaser. Jag är verkligen ingen ryggsäcksmänniska. Backpackade tom på min 3 månader Asien turné med en rullväska. Men jag reser i 99% av fallen endast med handbagage som är en av mina Samsonite väskor och beroende på vart jag ska kompletterar jag rullisen med antingen min kära Everest biker väska anno 1999 som varit med mängder av runt jorden så många gånger att jag inte kan hålla räkningen och fortfarande är som ny eller en handväska om det vankas city trip. Inte utan min Samsonite.

 

Packa kvällen före eller packa i god tid?

Kvällen före. Packa kan vara det värsta jag vet med att resa. Är en rutinerad packare vid detta laget och kommer inte allt med, ja då finns det nästan överallt att köpa eller så får man klara sig utan. Har inga så livsviktiga saker jag behöver utom mobil, pass, kreditkort när jag reser.

Resväska

Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där en timme innan avgång?

Beror på vart jag reser från. Åker jag från Arlanda eller tåg från Stockholm kommer jag sista minuten och har nästan alltid fast track, genar genom taxfreen och optimerar på/avstigning av Arlanda Express. Ogillar att slösa tid på flygplatser. Samma sak om jag reser från Sthlm central. Avgår inte tågen från sin vanliga perrong är jag alltid illa ute och kastar mig in genom dörren sekunderna innan den stängs. Åker jag däremot från en okänd ort tar jag planeringen lite mer på allvar och ser till att vara i tid. Fråga mig gärna hur många gånger jag missat en flight eller ett tåg eller hur ofta något ressällskap fått hjärtattack för min sista minuten show up.

Paketresor eller sy ihop själv?

Självkomponerade. Jag vill bestämma själv vad jag gör med min resa. Däremot tar jag gärna någon färdigkomponerad dagstur på plats om jag reser själv.

Bonaire

Foodie eller naturjunkie?

Naturen. Gillar inte “finmat” utan föredrar basic mat typ köttbullar och makaroner, pizza, sushi, burgare, mackor och sallader. Helst utomhus som picknick eller på något enklare matställe. Vita dukar och att äta nio rätter utan att bli mätt är inte min grej.

Skidsemester eller sandstränder?

Jag verkligen älskar att åka skidor både på längden och utför men det blir ändå att jag prioriterar sandstränder när jag reser. Mest av anledningen att jag inte vill frysa när jag är ledig då jag går runt och fryser nästan konstant från oktober till april på vardagarna hemma. Sedan älskar jag också stränder. Mina absoluta favoritsemestrar är 50/50 mellan strand och skidor.

Stugsemester

Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

2018 var ett år med återkommande favoriter plus några nya ställen på favoritställena. 2019 känner jag mer för nya ställen. Drömmer om Sri Lanka, Georgien, Lake Tahoe, Petra, Beirut, Etiopien, Alperna, Tahiti och Guam as we speak.

Roadtrip eller tågresa?

Roadtrip. Hade jag haft bättre erfarenheter av tågresor än att kommit fram i tid ungefär 1 av 10 gånger och att få ståplats i de flesta fallen hade jag inte haft något emot att resa med tåg. Men jag gillar som sagt friheten att kunna stanna vart man vill och inte behöva passa tider på resan. Plus att jag har en nyfunnen kärlek till att köra bil. Nu blev jag sugen på att åka på USA roadtrip. Typiskt.

Hyrbil

Systemkamera eller mobilkamera?

Mobilkamera. Äger ingen annan kamera. Vill inte släpa på fler prylar än nödvändigt och  bilderna blir helt okej utifrån mina behov även om jag gärna hade haft en systemkamera för att jag älskar att fota.

Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Jag gillar att sova alldeles för mycket för att vara kvällsmänniska. Tycker också om känslan att starta dagen innan andra har gjort det och ligga ett steg före. Läsa en papperstidning på morgonen. Och dricka kaffe. Äta frulle och sedan gå och lägga sig i sängen igen. Drömstart på dagen. Kanske ska tillägga att jag är en frukostmänniska.

Fruit loops

Spanien eller Italien?

Easy one. Italien. Jag har aldrig förstått charmen med Spanien även om jag varit där rätt många gånger på olika ställen (Gran Canaria, Malaga, Madrid, Barcelona, Mallis) tack men nej tack. jag klarar mig utan besök i Spanien. Gillar inte maten där heller och det här med att äta kvällsmat mitt i natten, why? och siesta som lever kvar år 2019?

Läsk eller alkohol (till maten)?

Jag tar gärna ett glas vin. Inga blaskiga drinkar men vin tackar jag inte nej till i första taget.

South Africa

Äkta böcker eller ljudbok?

Finns det något bättre än att köpa en bok, öppna upp den och börja vända blad? ljudböcker är inte min grej utan jag vill ha en riktig bok som jag kan bläddra i och leva mig in i när jag läser och inte att någon annan genom sin röst gör det.

Vem är jag? Vem är du?

Det fick ni precis lite svar på – så vem är du? suitcaser eller backpacker?

/ Pernilla alias resebloggare

3 Comments

    1. Flighter har jag nog bara missat ett par tre gånger faktiskt. Åkte med en kollega till CPH för inte så längesedan, vi brukar alltid ses i gaten men jag tänkte att det var boarding kl 7 och inte att flyget gick kl 7 vilket jag insåg 10 i 7 när jag stod i securityn. Hann in på målsnöret och då träffade jag min chef som satt raden framför och sa att min kollega som jag skulle på möte med var lite orolig att jag var sen men chefen hade lugnat honom att jag kommer nog i sista sekunden – och det gjorde jag 🙂 Mamma och pappa som är ute i okristligt god tid alla gånger får också lite panik när jag inte dyker upp en hel timma innan på Arlanda….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s