Race rapport från Arena run

2019 gjorde jag min obstacle race debut på Arena run som ägde rum på Friends arena i Solna. Jag tyckte det var super roligt så när chansen dök upp att springa i år igen tog jag såklart den. Vem vill missa en fest liksom? jag är ingen stjärna på att springa hinderbanor men det behöver man inte vara för att vara med i detta racet. Det finns en mängd olika kategorier från barnanpassade banor, till AW stafett som passar kollegor till elitlopp på 5 och 10 kilometer och motionslopp på samma distanser. Jag valde 5K då jag tycker att ett varv på samma bana är perfekt.

img_4858

Finisher

Och jag kom i mål i år igen. Runt 32 minuter tog de fem kilometerna för mig och det gav en 99e plats plats bland damerna. Jag gjorde inte mitt bästa pga en förkylning utan satsade på att ta det hela i lagom tempo. Tittade på de riktigt duktiga och blev väldigt imponerad. Det här med hinderbanor där man skall klättra, krypa och hoppa tycker jag är riktigt roligt. Fler som gör det?

Arena run

Banan

Det var en lagom mängd löpning och hinder. Utan att ha räknat skulle jag gissa på ett 20-tal hinder samt en hel del trappor på nationalarenan som skulle avverkas för att få guldmedaljen runt halsen. Banan var detsamma som förra året och det kände jag var till en viss fördel även om jag inte kom ihåg den i detalj innan loppet kom det aha upplevelser under loppet.

Arena run

Hindren

De som deltog i loppet var i alla möjliga åldrar och kroppsliga variationer. Var man runt 170-180 centimeter över jorden så var banan perfekt höjdanpassad. Jag som är kortare än så tyckte att vissa hinder var lite väl höga när man skulle klättra över. Tur att jag är så spänstig så jag skuttade upp. Tekniken var väl kanske inte optimal men vad gör det?! Loppet har till skillnad från många andra OCR lopp i Sverige som Tough viking, Toughest osv. inga el eller eld hinder. Hade det varit det hade inte jag varit med.

Plumsa i tjockmattor, krypa under trånga utrymmen och klättra över bildäck tillhörde utmaningarna.

img_4878

Man startade i små startgrupper så det var alltid rejält med plats och det blev inga väntetider vid något av hindren. Nu startade jag i första gruppen i år och förra året i den sista men hade samma upplevelse. Det skall arrangörerna verkligen ha cred för.

img_4877

En ytterligare förbättring från förra året var att de hade satt fast ruggad matta vid många svängar då golvet generellt är halt.

img_4882

Spurten in till målet var en raksträcka och för att lyckas få en bra tid i loppet är nyckeln att pressa tiderna i löpningarna. Det är många snäva svängar men är man hyffsat smidig så klarar man hindrena utan träning.

Afterrun

Efter loppet och som åskådare kunde man gå in nära banan för att heja. Jag hade en jätterolig session när jag var ute och sprang loppet och hoppas återkomma även nästa år.

img_4876

Som sig bör fick man lite energi efter loppet. Frukt, Nocco, alkoholfri öl och bars bjöds det på. Även om det är ett roligt lopp anser jag att det är rätt överprisat. Över 600sek fick man gräva upp ur fickan för att deltaga. Absolut roligt, välarrangerat och en häftig upplevelse men ett par hundralappar mindre i deltagaravgift hade inte skadat.

Arena run

Vad blir nästa lopp? jag har faktiskt ett som det kliar i bokningsfingret att delta i. Får se om jag anmäler mig. Det är dock inget hinderlopp utan på asfalt.

/ Pernilla som är nöjd och glad efter Arena run upplevelsen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s