SATS i Stockholm

När jag flyttade till Stockholm för över ett decenium sedan var en utav de första sakerna jag gjorde att skaffa mig ett SATS kort. Kalla mig träningsnörd. Jag var visserligen medlem redan innan men då i Oslo och där hade jag ett projekt att prova på alla SATS anläggningar. Ett rätt bra projekt som jag även håller på med i Stockholm och har gjort i ett par år. Rätt många anläggningar har jag betat av men de som är kvar på min test lista är en del förortscenter såsom Huddinge, Jakobsberg, Värmdö osv.. Har man tråkigt är ett besök på ett nytt center en lättillgänglig utflykt att åka på till exempel om man inte har något speciellt att göra en söndag.

Ett annat SATS projekt som jag gjorde för några år sedan var att prova alla klasser de hade en vinter. Det var riktigt kul och då gav jag andra möjligheten att skratta friskt åt mina inte allt för dansanta Zumba moves eller icke perfekt sträckta pilates ben. Men det kan jag bjuda på.

Så efter min grundliga genomgång av SATS träningsutbud i Stockholm bjuder jag här på recenssioner av ett gäng SATS i Stockholmsområdet.

SATS

SATS Hötorget

Ett bra ställe att träna efter jobbet pass på om man befinner sig centralt. Här hänger kontorsfolket efter arbetsdagens slut och klasserna som erbjuds är ofta fulla så stämningen är alltid på topp. Det är även många bra instruktörer som kör klasser här. Läget är också bra om man ska träna ett pass och sedan gå på AW. Stället är inte speciellt flashigt, ventilationen kan förbättras liksom omklädningsrummen men träningsstället känns som ett gym och inte ett museum. Hit går jag gärna för att träna Bodycombat, Bodypump, GRIT eller spinning.

SATS Frösunda

Detta gym var fram till ett par år sedan en del av en annan gymkedja, Balance, men köptes upp av SATS. Till en början kunde man träna Balance klasser där såsom Kettlebells vilket jag tyckte var ett roligt pass men det föll dessvärre ur konceptet när det hela blev SATSifierat. Att gå förbi detta gym påvägen till en annan aktivitet eller om man inte önskar trängas med alla på SATS MoS och om faktiskt går till gymmet med syftet att träna är detta ställe ett perfekt mål om man befinner sig i Solna.

SATS Spårvagnshallarna

Detta är i min smak det finast designade SATS som ligger i en vacker gammal byggnad. Belysningen är väl genomtänkt och det är oftast lagom med folk här. Jag tycker inte om spinningsalen eller gruppträningssalen speciellt mycket däremot är detta mitt gym-gym som jag väljer för ett pass på crosstrainern i kombination med styrketräning eller en HotYoga klass. Lite “look at me” känsla men jag bryr mig inte om det utan jag tränar i den outfitten som jag känner för. Det är trots allt ett gym och ingen catwalk även om vissa besökare verkar tro det på detta SATS premium gym.

SATS Odenplan

“Byggar SATS” kallar jag och många andra den här SATS lokalen för. Det är ett källargym som ligger ett par hundra meter hemifrån mig så det är väldigt smidigt att ta sig till för min del. Byggare till trots gillar jag stället. Det är många bra klasser på schemat med topp instruktörer. Det är inget gym jag går till för att gymma men däremot att träna Bodycombat, Bodypump, Crosstraining eller Yoga. Trots en renovering sommaren 2022 har inte ventilationen blivit nämnvärt bättre.

SATS SoFo

Var fram till för några år sedan en SATS anläggning som jag inte besökte speciellt ofta men jag har börjat gillar den skarpt. Den är väldigt stor, har bra spinningsal, indoor running area, bra gruppträningssal och framförallt en gymnastik del med en trapets samt matta som man kan göra volter på. Det sistnämnda gör att denna SATS kvalar in på min topplista tillsammans med ett gäng bra instruktörer samt SATS senaste koncept HIIT Zone där det bjuds på nattklubbs liknande pass. Annars är denna SATS väldigt stor och det finns många söder typiska människor här.

SATS Sveavägen

Detta lilla SATS gym och det är väldigt mysigt. Fokus är på yoga och indoor running. Det är precis de anledningarna till varför jag besöker detta ställe. Yoga salen är väldigt mysig och stämningen blir väldigt bra där. Sedan har vi indoor running delen som jag verkligen gillar då en utav mina favorit instruktörer kör galet jobbiga intervallpass här. Det är oftast inte speciellt mycket folk här förutom när det är klasser så vill man gymma har man massor av privacy.  Jag kör ofta en liten gymomgång efter jag tagit en klass här. Omklädningsrummen är fräscha men konstigt planerade men som tur är har jag nära hem så jag brukar duscha hemma. En bra SATS om man gillar yoga och löpning.

SATS Hornsberg

Hit går jag gärna på sommaren då läget är perfekt för en promenad från stan samt efteråt kan man ta ett dopp vid Hornsbergs strand som ligger precis intill. Gymmet i sig skulle jag säga är helt okej och det är ofta lagom mycket folk. Gruppträningsklasserna varierar från mycket bra till dåliga. En favorit som tar mig till detta SATS är Transformers klasser som är riktigt bra kvalitét på här.

SATS Zenit

Denna centralt belägna SATS är en stor anläggning som erbjuder otroligt bra Transformers klasser. Dessa klasser hålls i en liten bur och det är ett mindre antal deltagare och man kör intervall baserad cirkelträning. Även bra yoga sal. Gymmet i sig tycker jag inte speciellt mycket om här då det ofta är väldigt fullt och man får vänta på sin tur till diverse redskap vilket gör att passen tar lite onödigt långt tid. Generellt tycker jag stämningen är bra här med blandat klientel och går gärna hit för ett pass.

SATS Södermalm

Denna lilla pärla har jag upptäckt sommaren 2022 då en träningsvän tipsade om en riktigt bra instruktör. Jag blev självklart fast och går med glädje till detta SATS. Ingen tråkig källarlokal om man vill gymma och gruppträningssalen är liten men känslan vid passen är alltid familjär med många stammisar.

SATS NK

Glömmer ofta bort detta SATS men tycker det är en pärla. Det bjuds på en underjordisk dock inte allt för rolig lokal men riktigt bra Proformance klasser och härligt jobbiga träningspass på anpassade ytor. Gruppträningssalen har sett sina bästa dar liksom omklädningsrummen som skulle behöva ett ansiktslyft men annars är det bra tränings vibe här.

SATS Mall of Scandinavia

Nja säger jag till denna SATS. Läget är bra om man som jag arbetar i Solna och ska gå på ett ärende i MoS. Dock alldeles för mycket folk och dålig akustik i gruppträningssalarna. Många som går till detta SATS för att “show off” eller bli sittande och umgås i träningsmaskinerna och inte för att träna. 

SATS Stureplan

Medium bra SATS. Gymmet och gruppträningen är okej men jag skulle inte säga att det bjuds på så mycket av det lilla extra på detta gym. Inget jag personligen går en omväg till. Löpbanden känns slitna och indoor running klasserna som jag ibland går till här är medelmåttiga då det inte känns som någon riktigt bra layout på lokalen. 

Yoga mattor

Är du medlem på något gym? har du något favorit center? tell me.

/ Pernilla som gillar att upptäcka saker

6 Comments

  1. Hej, jag har nyligen testat ndoor running på sveavägen. Grymt kul, gillar skarpt passet på tisdagar 17.15. Ett annat bra gym som jag gillar är Hammarby sjöstad – bra hotmojo sal och lite folk. Må så gott – kram u

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s