Löpning i London

För ett par veckor sedan när UK fortfarande var stängt var jag i London en natt. Det var inte öde utan det var helt fantastiskt för det ändamål jag hade planerat göra förutom att sova, nämligen löpning. Lagom mycket folk för att inte känna sig ensam och det gick att springa på Oxford street och andra kända gator i huvudstaden utan att en gång väja för någon annan. London var rustad för anstormning när det öppnade två dagar senare tillpyntat med juldekorationer i mängder. Så mysigt. Jag har tidigare upplevt december i London och det är mitt bästa minne den England. Nu ska jag guida er genom ett pyntat London 2020 versionen och förhoppningsvis kommer inte denna löprunda gå att repetera fler gånger för året 2020 behöver definitivt inte gå på repris.

Oxford street

Röda bussar som glider fram längst gatorna, människor i mask som är ute och promenerar. Människor utan mask som är ute och promenerar. Det var mixen av folk denna tisdagskväll. London var öde men jag kände mig inte ensam. Iklädd träningskläder var jag ute på jakt efter hamburgare som jag tillslut lyckades hitta. Inte vilken burgare som helst utan min favorit från Shake schack.

På promenad genom stan

Jag gick kilometer efter kilometer och hittade tillslut en öppen Shake Shack. Vrålhungrig slukade jag både burgaren och de ljuvliga pommesen innan jag fortsatte min kvällspromenad. Hamnade mitt i en nyhetssändning vid St James Park, pausade och tittade på folk vid Piccadilly cirkus och kände av storstadsviben efter mina sex veckor på östkusten. Om jag hade saknat den.

Innan jag var hemma vid hotellet igen passerade jag Marbel Arch. Fick flashbacks till höstlovet 1998(?) när jag var i London med hela familjen och vi hyrt en lägenhet där i närheten. Mina föräldrar har alltid velat visa mig och min bror världen så på en vecka brände vi av alla turistattraktioner i London. Härliga minnen!

Långpass i London

Onsdagen kom och min klocka var ställd på 06:00. En kvart senare stod jag kittad och klar för ett långpass. Något som jag inte vanligtvis gör denna tid på dygnet men det är ju alltid kul att prova något nytt etc. Jag lämnade hotellet som jag bokat precis bredvid Heathrow Express och satte av mot närbelägna Hyde Park. Första timmen var London sömnigt och jag avverkade Buckingham Palace, Trafalgar square och 10 downing street. Ingen Boris i sikte dock.

Fler och fler morgonjoggare tittade ut när jag kom ner mot Themsen. Började drömma om London marathon och lopp. Älskar, älskar att springa lopp. Oj vad jag hoppas det blir möjligt 2021.

Sprang vidare till millenium karusellen. Sekelskiftet kändes som det var nära men ändå långt borta. Joggare av alla modeller och etniciteter hade nu tagit stadens gator i ett järngrepp. Stämningen var precis som alltid när det handlar om löpare glad och familjär trots att man inte känner varandra hejar man.

Unnade mig några minuters extra lång paus vid strandpromenaden för att andas och befinna mig i nuet. Blockade över financial center och kunde inte låta bli att tänka en tanke vad som händer post Brexit. Blir det en deal eller no deal?

Klockan tickade om mitt plan till Malta skulle gå vid 11 tiden. Önskade jag kunnat springa hur länge som helst men inte denna dag. Fick vända åter till hotellet för att hinna duscha och äta frukost (som inte blev någon frulle pga erbjöds endast English breakfast).

Ökade farten vid Houses of Parliament. Lite mer ville jag hinna se. Kapade jag 30 sek per kilometer skulle det bli lite mer av London. Morgonen blev finare och finare. Det var julpyntat i vartenda hörn av staden.

Ljuset var magiskt. Allt var magiskt denna morgon i vad som förhoppningsvis var början till slutet av pandemin. UK hade nämligen dagen före godkänt vaccinet som förhoppningsvis ska låta samhället gå tillbaka till ett samhälle igen och inte ta oss tillbaka till 30talet.

Klockan tickade och det var nu ljust ute. Morgonjoggarna började droppa av liksom jag själv gjorde vid 8:30 tackade London för en fantastiskt härlig löparrunda, tog en dusch och slängde ner skorna i resväskan för att ta dem med på nya äventyr.

Kan varmt rekommendera att investera i en tidig uppstigning för att se en storstad vakna till liv. Det om något är en speciell känsla.

/ Pernilla som varit i London på springturism

4 Comments

    1. Jag var heller ingen pre-frukost löpare (föredrar kvällar) men har vant mig dock går löpningen sämre på morgonen för mig. Behöver dagen att väcka kroppen på! men London var riktigt bra utan kaos.

  1. Jag lyckas alltid vakna supertidigt när vi är ute och reser, så det är ofta vi är ute och promenerar (ja vi springer inte) när det fortfarande är mörkt. Jag tycker att det är underbart att se hur staden vaknar till liv 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s