Sverige Springer Loppet i Hagaparken

Genom en insta vän fick blev jag upplyst om att Sverige Springer Loppet gick av stapeln i Hagaparken, Stockholm den 26 oktober. Starten var kl 14:00 och då jag gärna inte går upp i ottan på helgerna anmälde jag mig. På lördagsmorgonen smattrade regnet mot fönstret när jag vaknade och det var ett riktigt ruskväder ute. Att springa i allmänhet och lopp i synnerhet kändes inte speciellt lockande. Tur att jag var anmäld. Då bangar man inte ur utav en sådan anledning som väder för det går ändå inte att påverka. Jag satte på mig regnkläderna och cyklade bort till starten vid Radisson blue Royal park hotel som ligger vackert beläget vid Brunnsvikens strand.

Sverige Springer Loppet

Träffade några löparbekanta och kom i loppstämning. Fick ett väldigt positivt intryck av hela arrangemanget direkt när jag kom till platsen. Allt kändes verkligen proffsigt och det var synd att det inte var fler deltagare än de uppskattningsvis 250 personerna som hade hittat ut denna dag för att springa 5 eller 10 kilometer.

Det skulle visa sig att 10 kilometersbanan som jag anmält mig till skulle bestå i att springa två varv på en 5 kilometersslinga. Något jag absolut inte har några problem med och parken kan jag i alla fall utan och innan då jag ofta springer där. Innan startskottet gick var det uppvärmning men den skippade jag i sedvanlig ordning. Vill inte bryta någon rutin. Sedan bar det av ut på första varvet.

thumb_IMG_2536_1024Sverige Springer Loppet

Det var lerigt. Blött. Slaffsigt och alldeles underbart. Leran skvätte upp på vaderna och fötterna var genomblöta efter ett par hundra meter. Jag hade ett mål för dagen med loppet och det var under 50 minuter. Terrängen i Hagaparken är relativt tuff om man springer på grusvägarna med många och sega backar men banan för dagen visade sig vara ännu tuffare då den var dragen i terrängen utanför grusstigarna på många ställen. Jag hade inte rätt utrustning för detta. Trailskor hade varit att rekommendera. Runt 2 kilometer av banan gled jag runt i leran och fick inget fäste. Höll nästan på att få ett bad också. Hade gärna vinterbadat men inte under ett lopp. Varvade på 24:30ish. Känslan var frusen. Mitt klädval var inte speciellt genomtänkt. Shorts i 6 grader kanske inte var min bästa idé. Jag som brukar välja rätt utrustning.

thumb_IMG_2538_1024

Led inte nämnvärt under loppet utan tog det med en klackspark. Inför andra varvets lerbad i terrängen tog jag förnuftet tillfånga och gick på de halkigaste platserna. Tappade såklart en del tid men var aldrig orolig för att missa min måltid för dagen. Jag gillar att bli lerig så det var bara kul. Sprang i princip solo på andra varvet och efter 49:15 korsade jag mållinjen och kom i mål som 7e dam. Inte helt illa för att vara ett träningspass. Där fick man en fin goodiebag och en vacker medalj för besväret. En godkänd dag i löparspåret och ett lopp som jag gärna springer igen och rekommenderar till vänner om det blir fler upplagor.

Sverige Springer Loppet

Fler som sprungit lopp helgen som varit?

/ Pernilla som gärna springer lopp som träning

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s