Hur min träning sett ut under 10 dagars semester

Brukar ni träna under semestern? För mig är det lika självklart som att borsta tänderna precis som Kalle Zakari anser om träning. Kan inte dra mig till minnes om när jag reste bort utan att träna. Nyligen var jag i Japan, Tahiti och LA och självklart lät jag inte träningsprylarna ligga kvar i resväskan då heller. Här kommer en summering av min träningsvecka på resande fot.

img_7557

Fredag, Resdag

Resdag och jag började dagen med att arbeta hemma. Innan arbetsdagen började och staden vaknat gick jag til närbelägna SATS St Eriksbron och tränade ett 45 minuters Shape pass. Sedan arbetade jag koncentrerat fram tills det var dags att bege mig till flygplatsen. Flyget från Stockholm till Köpenhamn blev försenat så det blev en flygplatsintervall för att hinna fram till flyget mot Narita som jag nådde i sista sekunden.

Lördag no 1, Japan

Ankomst i Naritia efter en skön natts sömn på SAS flight till Japan. Sov mig igenom mestadels av den 10h och 40 minuter långa resan. Kände för att röra på mig när jag kom fram och promenaderade runt i Narita city i sex timmar. Är jag inte trött när jag kommer till flygplatser så brukar jag också klämma in en flygplatspromenad. Så mycket roligare än att sitta vid en gate och uggla eller i en lounge om man inte behöver äta eller arbeta orstört.

Lördag no 2, Pepeete – Tahiti

Ytterligare en nattflight senare på över 10 timmar och även här slocknade jag och sov mig igenom resan. Var framme i Pepeete vid 7-tiden på veckans andra lördag då resan gick över datumgränsen. I Pepeete utforskade jag staden genom att promenera. Steg räknaren kom upp i över 30 000 steg, i flip-flopps, innan dagen var över.

Träning på semestern

Söndag, Pepeete – Tahiti

Söndag och ön är i princip stängd. Jag packade min löparrygga och begav mig av på en 24 kilometer löpar sightseeing läst kusten. Det var varmt, kul och en oförglömlig upplevelse att springandes uppleva ön.

Måndag, Moorea – Tahiti

Kom till Moorea innan klockan hunnit slå 10. Blev en hel del promenerande så räknade in även 30 000 steg denna dag.

Tisdag, Moorea – Tahiti

Springdag igen. Gjorde en utflykt på ön och sprang 13 kilometer till Sunset beach där jag avslutade med bad. Inte snabbaste tempot men vad gör väl det?

img_7650

Onsdag, Moorea – Tahiti

Tränade styrka på pation på mitt bed and breakfast på Moorea samt gick en hel del. Inga 30 000 steg men strax över 20 000 landade stegräknaren på.

Torsdag, Los Angeles

Landade i LA innan lunch. På kvällen innan jag stupade i säng tog jag mig till hotellgymmet och rev av ett 50 minuter långt crosstrainer pass samt 30 minuters styrka för magen, ryggen och armarna.

Fredag, Los Angeles

Ville inte lämna hotellet utan att ha tagit ytterligare ett crosstrainer pass så körde mitt typiska hotell gymmar pass. 60 minuters crosstrainer träning och 20 minuters styrka blev en utmärkt start på dagen. Hade klämt i mig frukost innan då jag behöver det innan träning. Hur tänker ni där träning först – frukost sedan eller tvärt om?

Träning på semestern

Lördag

Efter min smoothie frukost joggade jag 6K i Palisades Park i Santa Monica. Bara för att jag älskar det. Hade inte med mig varken klocka eller mobil utan bara körde. Ibland är de mest kravlösa joggarna också härliga. Spanade in flanörer och jag skulle ju ändå ta en dusch och det gör jag mycket hellre i svettigt skick än direkt uppkliven från sängen.

Söndag

Min söndag började med en promenad dryga två kilometer i ett Santa Monica som inte hade vaknat bort till starten för halvmaran jag skulle springa som en avslutning på min semester. Hur det gick på loppet kan ni läsa här. Tur dock att jag inte tog ut mig till 100% för på LAX avslutade jag resan med att springa en flygplatsintervall till gaten.

Det var det hela om min semesterträning. Hur känner ni för det här med träning på semestern? Tränar ni jämte vanliga aktiviteter eller åker ni helst på träningsresa?

/ Pernilla som älskar semesterträning

 

1 Comment

  1. Jag är inte igång lika mycket som dig (verkar det som) men när jag är ute blir det massor av promenader. I Singapore nu senast blev det tyvärr ingen löpning men de fyra-fem dagarna så snittade jag ändå 30k steg per dag. Brukar undvika publika transporter om det bara innebär 20-30 minuters promenad, vinner ändå inget i tid på att stå och vänta på bussar/tunnelbanetåg.

    Men 30k i flipflops vete tusan alltså… 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s