Viktigaste prylarna för stranden

En dag på stranden. Ljusblått vatten. Sand mellan tårna. En varm skön vind. Vad säger ni? är ni strandmänniskor eller poolmänniskor? Hade jag bara fått välja ett hade stranden blivit mitt val.

Skugga

Beach essentials

Jag älskar solens värmande strålar men att ligga i direkt solljus och sola är inte min grej. Och har aldrig varit heller. Jag är tjejen som gärna har på mig en tisha och spenderar stranddagarna under ett parasoll eller en palm om jag inte är i vattnet.

Solisar

Beach essentials

Inte utan mina solisar. Skulle aldrig tillbringa en dag på beachen utan mina glajor. Ett par lite mer exklusiva har jag men sedan köpte jag ett par insta vänliga löparglajor (bilden) som är så sköna att jag bokstavligt talat lever i dem på mina semestrar. I vattnet och utanför vattnet.

Havaianas

thumb_IMG_4796_1024

Det finns flip-flops och det finns flip-flops. Jag väljer alla gånger Havaianas som min kompis introducerade mig för när vi var i Brasilien 2012. Det var resan där fyra tjejer letade efter Havaianas butiker som om det vore de största sevärdheterna i Florianopolis och Rio. Hur många par jag hade när jag kom? noll. När jag åkte? fler än noll.

Beachbag

Beach essentials

Denna klenod köpte jag i Bangkok hösten 2018. En vattentät väska som allt man behöver får plats i. Solkräm, en bok, vattenflaska, mobil, lypsyl, kreditkort och lite till junk. Utöver denna briljanta beach bag som också tål utflykter (kayaking, boating) så har jag en annan strandbag som är en favorit. Rätt antik nu då den är från 2004 och inköpt när jag bodde i Florida på American eagle. Kanske något för antikrundan?

Bok cover

Beach essentials

Inuti det rosa coveret från Ordning och reda återfinns min pocket bok som är ett måste på stranden. En sådan typiskt bra sak. Alla behöver inte se vad du läser och vilket land du kommer från om du läser på lokalt språk plus limmet torkar inte sönder så sidorna faller isär.

Övriga bra beach prylar

Saker som jag inte alltid har med mig men är bra beach prylar är en UV tröja – om man kör SUP eller kayaking, yatzy, boll, strandtennis, sarong att ligga på istället för badlakan och fryst vatten i flaska så det håller sig kallt hela dagen. Vad är era beach must have prylar? Går ni light in när det gäller saker som skall packas med eller modell american där halva bostaden plockas ut till stranden?

/ Pernilla som längtar efter en riktig strand vilket också snart blir verklighet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s