– Samarbete med partner –

Golfresa och longstay hotel

Nu har ni säkert tänkt att jag blivit tokig men faktum är att på min life-bucket-list står drömmen om att lära mig spela golf som en utav punkterna. Tänk bara hur härligt det hade varit att resa bort från höstrusket, den disiga gråa himlen och regnet för en längre period. Känner inte du dig lockad av tanken? Spela golf, se solen, umgås med trevliga människor och äta god mat låter väl som en bra combo? Hade jag varit golfare  eller helt enkelt haft massor av ledig tid där jag kunnat lära mig spela den sociala sporten hade det varit som en dröm att boka ett longstay hotell och åka på en golfresa under årets mörkaste månader. Hade inte det varit en dröm som pensionär eller varför inte föräldraledig?
Golfresa

Fördelar med en längre vistelse

Det finns många fördelar med att välja lite längre vistelser när du vill golfa. Något som många uppskattar med longstay resor är den ekonomiska säkerheten. Här finns inga dolda avgifter. Tvärtom har du full koll på vad priset inkluderar redan från början. Du kan hitta många olika alternativ när det kommer till golfresor. Bland annat kan du välja mellan många olika länder och städer, hur lång vistelsen ska vara och vad som ska vara inkluderat. Om du vänder dig till företag med erfarenhet och spetskompetens inom just den här nischade restypen, får du dessutom hjälp att hitta det perfekta boendet för din resa. Många pensionärer går i tankarna kring att köpa hus eller lägenhet utomlands. Och visst kan det verka lockande. Ett eget hem att besöka under årets mörkare årstider. Men med ett husköp kommer också ekonomiska risker. Kommer du få sålt det? Tänk om något går sönder i huset, vem ska du då kontakta? När du bokar en golfresa 2 veckor eller mer slipper du bekymra dig. Du hyr helt enkelt ett boende som är bra beläget med närhet till såväl golfbanor som restauranger. Så när du har njutit klart av din resa har du inga fler bekymmer utan bara minnena med dig i bagaget hem. Optimalt upplägg enligt mig. Nu har jag ju “bara” minst 30 år kvar till pensionen men drömma kan man alltid. Kanske är du närmare en longstay än mig?Grattis.

För dig som vill vara borta längre

Om du längtar efter att vara i värmen länge, kanske flera månader, finns riktigt bra longstay hotel. Skall man vara borta en längre period kan det vara skönt att bo på lägenhetshotell. Detta kan betyda att lägenheterna är utrustade med komplett kök samt har tvättmaskin. I vanlig ordning hyr du och betalar i förhand. När du väl kommer ner till värmen och flyttar in i bostaden behöver du inte tänka mer på betalningar. Om du inte kan vara borta fullt så länge finns andra bra alternativ. Du kan exempelvis boka in dig på en rolig golfresa 2 veckor med hela kompisgänget. Två veckor är lagom tid då du hinner varva ner, njuta av semestern och samtidigt ha massor av tid för golf.
Golfresa

Att välja resmål

Spansk sangria, thailändska stränder eller sydafrikanska viner? När du bokar in golfresor har du möjlighet att välja mellan mängder av attraktiva destinationer. När jag tittar på utbudet börjar jag lite smått längta till pensionen. Eller en längre tid som ledig t.ex en föräldraledighet. Om du vill vara borta längre kan resmål som Thailand vara bra. Särskilt om du har med familjen. Här finns något för alla, både golfare, den äventyrslystna och soldyrkare. När du bokar via en researrangör som är specialister på resor där golf ligger i fokus behöver du inte själv göra research för att hitta de bästa golfbanorna. Istället kan du känna dig helt trygg med att såväl boendet som aktiviteterna är av högsta kvalitet. Inte sugen på golf?Om du inte är någon golfare finns massor av alternativ på resor. Samma arrangörer som anordnar golffyllda resor har även ofta andra alternativ. Till exempel kan du hitta paketresor med mat och kultur i fokus. Du kan även boka längre resor där det helt enkelt ingår ett fantastiskt boende. Sedan väljer du helt själv vad du vill göra. Ofta finns svensktalande personal på plats och du kan då välja att boka in dig på aktiviteter när du känner för det. Det är med andra ord bara att bestämma sig, boka och sedan packa väskorna och åka. Hur smidigt som helst och det är en bra kontrast mot helt egenkomponerade semestrar där varje litet myrsteg måste planeras.
Vad känner ni för paketresor? longstays och framförallt att lära sig något nytt på en sådan resa? och ni inbitna golfare, skulle ni kunna tänka er en resa som denna? Tell me. Eller kanske samma upplägg men en annan idrott?
/ Pernilla som alltid är sugen på att lära sig nya saker

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s