Bangkok food stories

Foodie eller inte, reser du till Bangkok i Thailand finns tre matupplevelser utöver det vanliga som bara inte får missas. Maten i sig kanske inte är någon “wow” men upplevelsen är “wow”. Och instavänligheten är “wow-wow”. Dessa tre pärlor kommer är alla tre värda en extra omväg. En utav dem, Unicorn café var faktiskt en anledning att jag åkte till Bangkok för ett par veckor sedan.

Unicorn café

Man behöver inte vara 15 år och asiat för att fullkomligt älska detta ställe. Det går bra att vara 33 år också. Unicorn café var kärlek vid första ögonkastet när jag klev innanför dörren. Vem smälter inte av att fika på ett ställa som detta?

Unicorn café

Feeling like five again, kafferep med gosedjur.

Unicorn café

Food for unicorns, drömmigt värre.

Unicorn café

Då min resekompis var i Nepal och jag hamnade i Bangkok var det tur att det fanns lite unicorns att fika med. Jag erkänner, fika kreationen köpte jag enbart för att fota. Var inte sugen på något på menyn men marshmellowsen smakade i alla fall bra. Har ni någonsin köpt mat för att fota?

Unicorn café

Det var unicorn mat, unicorn sovernirer, unicorns i taket och på väggarna. Unicorns all over the place helt enkelt. Jag älskar asien och när de går all in!

Unicorn café hittar ni här: 44/1, Sathon 8, Silom, Bang Rak, Bangkok 1050 Thailand

Pooltime café

Pooltime café

Gillar ni att hänga med rauccons eller sitta i en instavänlig miljö och drömma dig till en beach setting då är pooltime café rätt themed matutflykt att besöka i Bangkok.

thumb_IMG_4198_1024

När min mage kurrade högre än högt smakade en blå hamburgare och cola utsökt. Det var faktiskt en utav de godaste hamburgarna jag ätit i mitt liv. Och nej, jag förvandlades inte till en avatar av att äta den blåa burgaren.

thumb_IMG_4191_1024

Stället ligger lite off men en kul upplevelse och promenerar man den halvtimmen det tar från tunnelbanan får man även lite local sightseeing på köpet. Raccoonerna klappade jag inte på. Räcker med att vi hade en i trädgården en dag när jag bodde i Florida. det var nära tillräckligt för min del.

Pooltime café hittar du här: 582 Soi Sukhumvit 63 Road, Between Soi Akamai 26,28 (taiping Tower) Wattana, Bangkok, 10110, Thailand

Hello Kitty House

Tillbaks till tema dockkalas och jag passade på att kika in på Hello Kitty House för en eftermiddagskaffe när jag var på Siam Paragon. Jag erkänner, jag är en upplevelse junkie.

Hello Kitty House

Och nej, jag var definitivt inte äldst där inne men faller inte heller i målgruppen stället egentligen riktar sig till men jag älskade det.

thumb_IMG_4245_1024

Man äter ju faktiskt även med ögonen och en Hello Kitty kaffe i en Hello Kitty kopp med Hello Kitty socker – vem smälter inte av det?

thumb_IMG_4237_1024

Caféet var väldigt stort och det var inte trångt eller stimmigt. Hela två våningar med fika och matplatser för ja, det serverades även mat där. På bottenvåningen var det en prylaffär där det fanns allt mellan vin och suddgummin på samma tema. Bättre än ett museum om du frågar mig!

Här hittar du Hello Kitty House: Phathum Wan, Bangkok, Thailand

Upplevelse matställen

Vad säger ni om teama matställen? hiss eller diss? något som borde importeras till Sverige? jag är fullkomligt kär i dessa och kommer absolut googla fram fler när jag beger mig till Asien nästa gång. Känns som Taiwan har många, de har ju till och med EVA airlines som är “Hello Kitty Airline” brandat.

/ Pernilla som älskar upplevelser

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s