– Samarbete med partner –

Att boka hotell

När man bokar hotellboende bokar man också en upplevelse av lyx, ledighet och av att bli väl omhändertagen. För många resenärer är själva hotellet, dess service och inredning alltså lika viktigt som resan i sig. Många gör noggrann research för att hitta passande boende inför semesterresan. Kanske känner du igen dig? Då vet du säkert också att vad som passar bäst i sin tur beror på dina specifika behov, och på typen av resa.

Om du söker rum inför en jobbresa så känns det kanske rimligare att boka prisvänliga hotell i Stockholm än att välja dyra och lyxiga hotellkoncept med tillgång till spa och andra tjänster som passar bättre till en lyxig weekend. När du ska göra en längre semesterresa så kan det vara viktigare att hitta ett hotell som verkligen matchar ditt specifika önskemål, eller kanske väljer du att bo på flera hotell under semestern? I dagens Travel Tuesday har jag listat några saker som kan vara bra att fundera över vid hotellbokning.

Hotellbokningens A-B-C

Destination och läge

Destinationen och syftet med resan dit är avgörande för vilket läge som passar bäst. Oavsett om ni vill ni ha promenadavstånd till shoppingstråken i Stockholm eller föredrar närheten till skärgård, golfspel eller nattliv så bör ni välja ett hotell som passar era planerade aktiviteter. Ta fram en karta eller google maps och pricka i vart du planerar spendera din tid för att sedan hitta ett hotell där du inte behöver lägga värdefull tid på transporter. Är det så att ni ska fortsätta resan via flyg kan det också vara en smidig lösning att boka rum på ett flygplatshotell. Så tänk igenom, vart är effektivast att bo i förhållande till de aktiviteter som skall göras.

Service & Mervärde

Hotellfrukost är exempel på ett inslag som betyder mycket för många hotellgäster som uppskattar möjligheten att kunna njuta av en välsmakande och varierad frukostbuffé under lugna former. Är du precis som jag en som prioriterar en välkomponerad buffé bör du titta lite närmare på frukosterbjudandena innan du bestämmer dig för att boka hotell. Samma sak om du prioriterar tillgång till gym, spa eller relaxavdelning. Ofta kan man klicka i en specificering i sökningen så för att sortera ut de hotell som har dessa bekvämligheter. Även om det finns ett stort utbud av sport, relax och frukost restauranger i Stockholm kan det vara skönt att ha allt serverat på hotellet.

Kampanjer och erbjudanden

Ett annat bra tips inför resan och bokningen av hotell är att undersöka om det finns några speciella erbjudanden eller kampanjer som skulle kunna passa just dina behov. Ibland har man tur och hittar någon bra deal som get det lilla extra. Många hotell erbjuder också olika former av hotellpaket där vistelsen anpassas just efter era speciella behov om man inte önskar boka dem själv. Perfekt till exempel för de nygifta, barnfamiljer eller sportintresserade.

Om du vill hitta lugnet och din oas i Stockholm – kan du göra det via Best Western. De erbjuder hotell med moderna bekvämligheter, god service och inredning av tilltalande design. Med hjälp av kategorierna Cityhotell, Närhotell och Flygplatshotell har Best Western gjort det extra enkelt att hitta hotell som passar dina behov! Har du någon höstweekend i Stockholm bokad eller kanske rent utav en stayacation på hemmaplan om du bor här i huvudstaden?

/ Pernilla som gärna skulle åka på en stayacation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s