Maxa ett dygn i Bangkok

I skrivande stund befinner jag mig i Bangkok, Thailand. En stad jag besökt så många gånger att jag tappat räkningen. Något Thailand fan är jag långt ifrån men Bangkok gillar jag skarpt. Denna resa är jag här betydligt längre än 24 timmar men om jag skulle välja ut mina absoluta Bangkok favoriter för ett dygn skulle det bli dessa.

Frukost

Jag föredrar västerländsk frukost och även om de flesta hotell serverar en buffé av alla läckerheter man kan tänka sig är inte alltid hotellfrulle vad jag önskar mig. Au Bon pain besöker jag gärna i Bangkok för att fylla magsäcken och läsa en papperstidning.

Pool och hotell time

Något av det absolut bästa jag vet är att bada. Bangkok innehåller noll stränder men mängder bra hotellpooler. Hilton Millenium vid Chao Praya floden är min självklara favorit när det kommer till hotell med bra pool. På plats nummer två kommer Hilton i Sukhumvit med en infinite rooftop pool. Där kan man med gott samvete unna sig en poolförmiddag och ett besök på gymmet samtidigt som man studerar livet nedanför.

Streetlife

När poolande slotten är färdig skulle jag bara gå runt och insupa Bangkok atmosfären. Titta på människor och livet som pågår för fullt. Det finns inte speciellt många bra turistattraktioner i dess bemärkelse men har man inte varit på Royal palatset är det värt ett besök.

Rooftop bar

Vad mer är nice att göra på semestern? Jo, frågar ni mig så säger jag se solnedgången från en rooftopbar. Det finns massor av den varan i Bangkok och de som är bäst just nu vet Google bäst. Mina favoriter ät Skyview i Sukhumvit och Hilton Milleniums bar.

Shopping

Ett besök i Bangkok är inte komplett utan lite shopping. Gillar man fejk stuff finns det marknader precis överallt och gillar man riktiga saker kan man köpa allt och lite till i märkesväg på tex Siam square eller Emporium.

Äta

Jag är en snacker så sitta ner och äta fine dining food är inte min grej direkt utan att köpa lite street food när jag ät sugen är met min grej. BKK är nog den bästa matstaden, det finns mat överallt. Jag gillar streetfoods ställen och vill man inte äta street-street food finns det samma saker att köpa men under tak i tex Siam Paragon mallen. Sedan hade jag avslutat dagen med att antingen ta ett nattbad eller besöka en ytterligare rooftop bar. Eller kanske gå på lyxbio?

Bangkok är en grym stad. Att ta en långweekend här är ultimat om man vill rymma från Sverige när vintermörkret kommer fram! Förstår att de första av er har varit i Bangkok så om ni har grymma favoriter som inte får missas om man bara har 24 timmar så hit me.

/ Pernilla som gillar Bangkok häng

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s