Seattle, Washington state

Fredag kväll runt 22:30 tiden lokal tid en augustidag landade jag i Seattle. Efter en lång resa ARN-CPH-ORD-SEA som ändå kändes kort efter att spenderat långflygningen på min favoritplats 8A i SAS business class kände jag inte mig som ett vrak när jag klev av planet. Sommaren hemma i Stockholm hade varit stekhet och det var skönt att andas frisk luft. Luft som kändes som havsluft. En gång tidigare har jag varit i Seattle men det var inte igår dessutom var det mars då vilket betyder betydligt kyligare klimat. Eftersom jag gillade staden kändes ett återbesök nu när en kompis till mig flyttat dit helt rätt. Fyra dagar spenderade jag i staden så en hel del han jag med att både se och göra även om det finns mängder av grejer som jag inte gjorde denna gång. T.ex besökte Boeing fabriken där jag självklart varit tidigare. Så vad har Seattle att bjuda på?

Starbucks & coffee culture

First Starbucks

Visste ni att den första Starbuckens öppnade på Pike Place i Seattle? Hela Starbucks storken började där. Vill du in till detta ikoniska café får du vara beredd på att köa mer än X:antal minuter om för en kopp kaffe. Dock finns det mängder med andra bra kaffe ställen (och Starbucks:ar) runt om i stan för är det någon plats i staterna man ska dricka en kopp java på så är det Seattle.

Seafair

Seafest

Utan att ha planerat in det timade jag den årliga Seafair under min Seattle vistelse. Något jag kan rekommendera att timea in om en Seattle resa är i planeringen. Staden känns festivalig och dessutom får man se häftiga uppvisningar i luften och på vattnet. Flyguppvisningen med Blue Angels som varar huvudattraktionen var riktigt imponerande.

Brunchin

Avo toast

Jag är inget stort fan av att äta fancy middagar däremot är brunches en favorit. Det finns många brunchställen och några vi testade var Meet the moon som hade underbart läge precis vid vattnet, Lola’s och Jars Juice där smoothie bowlsen är något alldeles extra bra.

Fremont – alternative neighbourhood

Fremont

Förra gången jag bodde i Seattle var det på den alternativa delen av staden. Gillade hipster känslan där så tog och sprang förbi för att spana in läget under mitt långpass. Jodå, området var sig likt. Hippa öl hak, livebandsfeeling på barerna och coffee bars av det modernare slaget. Dessutom finns Gasworks park som är ett instagramvänligt fd gasverk som numera är ombyggt till en park.

Space needle

Space needle

Det mest ikoniska av allt i Seattle må efter Boeing och Starbucks vara Space needle. Jag har inte varit uppe i den och spanat in utsikten. Ännu. det gäller att spara lite highlights så man kan åka tillbaka.

Gumwall

Gum wall

Ett ställe som man bör besöka finns på varje ställe. I Seattle skulle jag säga att the “Gum wall” som ligger vid Pike Place är ett sådant måste. Arty? maybe. Men skulle inte säga att jag tycker det är speciellt fräscht med en vägg helt dekorerad med tuggummin. Tuggade. Men självklart var jag där med 100 andra turister och spanade in det hela.

Waterfront

Waterfront

Det finns så många saker utöver ovan jag skulle kunna lista som bra Seattle sights och vad som gör staden till en av mina amerikanska favoriter. Bergen, havet och människorna. Mixen av det amerikanska och europeiska. Den outdoor minded livsstilen. Alla sportiga människor. Som sagt, Seattle är en amerikansk stad som jag verkligen gillar och hoppas återbesöka. Seattle är faktiskt så bra att den seglat upp på min “hit drömmer jag om att flytta till” lista. För er som inte varit där ännu hoppas jag dessa utvalda höjdpunkter från SEA gav lite travel inspo till denna pärla till stad på den amerikanska västkusten.

/ Pernilla som längtar till att utforska ännu mer av Washington state

4 Comments

  1. Coolt! Bra med lite fler highlights av stan. Boeing-stället ligger helt klart på listan och var på väg hit innan jag tillslut bokade Vancouver i våras. Men nästa gång västerut så…

    1. Boeing turen är grym! Var i AIB i Hamburg också och den var inte alls lika bra. Har Tolouse kvar på min lista och Bombardier i Canada. Och flygkyrklgårdar 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s