Peninsula hot springs

Lördag, den stora lögaredagen. På mitt påskäventyr i Melbourne tog jag och min vännina som jag hälsade på i Melbourne lögaredagen till en extra nivå och satsade på en spa dag på Peninusla hot springs i den lilla orten Mornington ungefär en timmes bilfärd från Melbourne. Efter lite googlande lyckades vi hitta en dagstur dit som varade så länge vi önskade då ingen av oss var sugna på att hyra bil i Australien. Att köra med vänstertrafik är inte min favorit och finns det andra alternativ så tar jag gärna dem. Så efter en tidig uppstigning lämnade vi Melbourne för en spa dag.

Spa

Outdoor spa

När vi bokade tyckte vi att 7(!) timmar i poolerna nästan lät lite för kort men när vi var där och spa:ade insåg vi att det är nästan en hel arbetsdag av badande. Efter sex timmar var vi dock färdigspa:ade efter en lyckad dag i de varma källorna.

Spa

Det fanns en hel del olika pooler att välja mellan och vi provade nästan alla. Vi jobbade oss uppifrån ner och den på toppen var absolut en utav de bästa. I alla fall när det kom till vy:n. En utav poolbesökarna började med att säga lite väl högt att den var sugen på desert sedan började alla random människor i poolen diskutera mat och dieter i över en timme. Var det inte den ena dieten så var det den andra och närproducerat, göra all mat från grunden, barn som aldrig fått äta på McDonald’s och gud vet allt. Rätt underhållande att lyssna på om hur vissa har energin till att åka runt och handla det enda och det andra och stå i köket i timmar varje dag istället för att åka till mataffären och köpa något lättfixat. Vi har ju alla våra intressen och prioriteringar liksom.

Pool with a view

Här är topp poolen. Utsikten kunde man inte klaga på direkt. Det var min favorit tills jag såg en sjukt läskig och stor ödla som rörde sig i buskarna utanför sedan hade jag badat färdigt där.

Spa

Men som tur var fanns det mängder av fler varma källor att bada i. Några var sjukt varma andra var lagom varma. Det var lite kallt i luften, ca 20 grader så de runt 37-40 gradiga källorna var mer än underbara att hoppa i. Hade inte varit lika härligt om det var runt 30 grader ute.

Fotmassage

Sedan fanns det en magiskt skön fotmassage promenad. Gjorde rätt ont första vändan att gå på olika sorters stenar men man vande sig rätt snabbt sedan var det riktigt skönt.

Badkar

Vi avslutade vår sex timmar långa badsejour med att klämma in oss i badtunnorna storlek XS. Mer eller mindre rena och galet trötta, hur man nu kan bli det av att inte göra något annat än att bada en hel dag är oklart åkte vi hemåt och för mig började den långa resan till Stockholm. Har ni varit på några bra badställen?

/ Pernilla som gillar spa days

4 Comments

  1. Måste erkänna att jag aldrig har varit på ett sådant ytterligt fantastiskt badställe som du. Förvisso har jag ett badkar från Gustafvsberg, men tror att det imponerar föga i jämförelse. Ser att reseeliten får plats i vilken tunna som helst 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s