Dag två på min lilla löparweekend på Franska rivieran började jag med att fylla på energi i magen. Det blev även denna dag fruktsallad, crossiant och kaffe. Jag klev upp vid 7-tiden för att hinna springa färdigt och duscha innan jag var tvungen att checka ut från hotellrummet kl 12. Klockan 8:30 var mina Adidas Adios boost skor knytna och jag tog dagens första löpsteg på La Croisette.

Cannes hamn

Denna morgon var det ingen klarblå himmel som mötte mig utan i ögonvrån hade jag istället för en strålande sol en hamn med monsterbåtar i. Jag som är uppvuxen med somrar på Smögenbryggan där en eller två Storebro eller Princessbåtar drar ögonen till sig kunde inte låta bli att hålla ögonen på de härliga yachterna istället för att koncentrera mig vart jag sprang. Jag rundade hur som helst hamnen i centrala Cannes och fortsatte längst strandpromenaden väster ut. Min springplan var 15 kilometer även denna dag men jag hade bestämt mig att springa 7,5 km t.o.r istället för en singelsträcka.

Adidas Adios Boost

Morgonlöpning tillhör i vanliga fall inte mina favoritgrenar men det är skillnad på morgonlöpning och morgonlöpning. Längst stranden vid Gulf de la Napoule var det en annan division än att springa runt t.ex Kungsholmen för 5-11e gången. Upplevelselöpning är min grej och dagen till ära spottade jag de bästa stränderna om man är ute efter strandliv i Cannes. Långa och med skön sand utan hotellavdelningar.

Palm

Under min jogg mötte jag väldigt många morgonjoggare och trevliga fransmän som hejade glatt. När min klocka visade 7,5 km så vände jag på steken och joggade tillbaka in mot stan. Hade jag inte varit tvungen att checka ut från hotellet hade jag även dag två tagit en singelsträcka på 15 km och tåget tillbaka men så blev det inte denna gång. Hur som helst blev det en riktigt skön tur i löparskorna som fick avsluta min Frankrike dubbel för denna gång. Att resa bort på en löparhelg behöver verkligen inte vara komplicerat. Det är bara att packa ner outfitten i väskan, studera kartor och lägga upp en liten rutt. Eller varför inte vara helt spontan och satsa på ren upplevelselöpning? Är man inte sugen på att springa längst franska rivieran i egen regi finns Marathon des alpes maritimes mellan Nice och Cannes som man förrutom att springa 42,2 km kan dela upp mellan sig och en partner. Den 9e november går årets upplaga av stapel och i mina öron låter det absolut som ett härligt marathon att springa inte bara för springandets skull utan även för att uppleva.

PS: Om ni önskar springa öster ut från Nice och uppleva fantastiska platser tipsar jag om några HÄR.

/ Pernilla Frankrike joggaren

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s