Miami beach run

20140726_201304

I min lilla packning till Miami beach förra veckan fick självklart mina Adidas boostar en premium plats i bagaget. Springning i Miami är ett måste trots det varma klimatet.

20140726_074407

Och Miami liksom många andra platser i USA är extremt springvänliga. Joggingsträckorna är planerade så att även den lataste lata amerikanen skall finna motivation att ta sig ut på en liten runda. Eller vad sägs om tillrätta lagda löparsträckor med fantastiska vyer med vattenkontroller utefter rutten? Det kan inte bli mindre komplicerat att gå ut och springa en sväng. Under mina senaste Miami resor har jag bott vid Indian creek dryga kilometern norr om Lincoln road mall. Där ute vid stranden finns det en toppen sträcka att springa om man satsar på en 10 kilometare med fantastisk vy över beachen och Art deco kvarteren. Rundan börjar med dryga två kilometer på ett trädäck med härliga Miami beach på vänster sida om dig. 100% platt och galet lättsprunget.

20140726_134904

Det går i princip inte att springa fel då vägen både är platt och spikrak. Efter fem kilometer borta vid Nicky beach brukar jag vända. Men då får man lämna bekvämlighetsspringet på asfalten en bit för att testa på lite sandpuls. Och vem kan motstå lite pulsträning på semester?

Frappe

Det är även förhållandevis skuggigt om man inte väljer att springa på morgonen men då rekommenderar jag ett pass innan frukost annars är vid 19 tiden en ypperlig tidpunkt så man hinner se solnedgången i slutet av rundan. Tro det eller ej, Miami och hela södra Florida vimlar av joggare och det är en fantastisk härlig plats att spendera en runacation på. Och varför inte avsluta joggandet med en Starbucksfrappe eller skumpa?

PS. Går det ett lopp när du är där – joina!

Eller spring med locals i Sobe runclub på tisdagar? LÄNK HÄR

/ Pernilla som älskar Florida spring

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s