Strandjogg i Mexico

ImageEn sak som jag alltid gillat med löpning är att man kan ta sporten med sig vart man än är i världen. För mig som reser mycket och tycker om att uppleva det lokala livet är det perfekt. För inte så många dagar sedan kom jag hem till Sverige efter vårens längre resa där varma och sköna Mexico var en av destinationerna. Mina Adidas Adios Boost skor fick testa på strandspring för första gången och det var en jobbig men härlig upplevelse.

ImageSom bekant så finns det inga mallar för hur lång en löprunda skall vara, vilket tempo den skall gå i, hur upplägget skall vara osv det är helt enkelt upp till varje springande själ att avgöra, i hur många idrotter har har individen den friheten? inte många. Då vi under veckan i Mexico huvudsakligen bodde i Playa del Carmen så var det även där jag upplevde taco landet i löparskor. Mexikanerna är verkligen ett springande folk och det var förvånansvärt många som trotsade värmen dygnet runt och sprang på trottoarerna som var springvänliga, turistgatan eller på stranden. Att köpa sportutrustning i de allra turistigaste delarna av Playa del Carmen var också en prisvärd affär så om ni åker till Yucatan halvön utan att packat löparoutfitten finns det många godbitar att välja bland.

ImageUnder min vistelse var löpning ingenting jag prioriterade att göra varje dag men ett par rundor är alltid kul att hinna med just för att få känna på den lokala pulsen. Första rundan blev en asfaltsrunda en helt vanlig runda som man kan springa i stort sätt vart som helst i världen så det var inte någon storartad upplevelse förutom att det blev en del outfit spanande på de Mexikanska joggarna. Andra rundan däremot blev en relativt kort, 5 kilometer, lång strandjogg och det var helt fantastiskt svettigt. De fem kilometrarna kändes lika jobbigt som ett halvmarathon och hade jag inte haft på mig min GPS klocka hade min hjärna absolut kunnat tro att sträckan var den fyrdubbla pga ansträngningsnivån. Av erfarenhet vet jag att mina ben mår bäst av att springa i skor även på stranden om man springer lite längre även om det är underbart att springa i vågorna och ha sanden mellan tårna har jag genom praktiska prov fått erfara att det inte är någon höjdare för min del men är man en erfaren barfota löpare som inte får känningar i fötter, benhinnor eller ljumskar do it! Själv roade jag mig med att tävla mot vågorna och springa så nära som möjligt utan att blöta ner mina boost skor. En match som jag vann!

ImageOch priset var förstås bomben rakt ner i poolen och en efterföljande dryck i solstolen. Ovan nämnda semesterjoggande i Mexico är ett typexempel på livet på en pinne i löparskor!

/ Pernilla som springer runt i världen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s