Boostad löpning i Boston, MA – USA

ImageSom en del i mitt reseliv tycker jag det är viktigt att förutom att undersöka stadens utbud av sightseeingspots, shopping, nattliv och annat intressant känna pulsen öka bland locals under en löptur. Denna resans första löprunda tog jag i Boston och där är folk springtokiga. Inte så konstigt kanske med tanke på att ett av världens fem mest populära marathon, Boston marathon, arrangeras i staden? Hur som helst så har jag varken talang eller möjlighet att delta i Boston marathon men att springa en runda i staden har alla möjlighet till och den tog jag såklart.

ImageDå jag tidigare besökt staden och känner till den rätt bra visste jag vart jag skulle bege mig för att utvinna lite energi denna gång. Platsen att springa på blev längst med strandkanten på den centralt belägna floden Charles River. Distansen blev 10 kilometer och jag gjorde det enkelt för mig denna gång, 5 km åt ena hållet och 5 km åt andra hållet.

ImageDet är en mycket lättsprungen sträcka längst flodkanten där alla kan springa, gå, åka inlines eller cykla. Man behöver aldrig vara ensam för det är hela tiden Bostonbor som är ute och rör på sig. Till skillnad mot löparkulturen i Sverige så är Boston löparna väldigt vänliga mot varandra och hejar glatt när man springer mot varandra och får ögonkontakt. Under mina rundor som blev två till antalet under dagarna i Massachusetts huvudstad observerade jag även andra glada tillrop som t.ex “good pace”, “I like your shoes”, “Looking good” osv. när jag passerade någon annan joggare. Självklart tog jag seden dit jag kom och peppade tillbaks. Win-win på att vara trevlig!

ImageTrots att jag valde att springa samma asfalterade banan tur och retur så kände jag mig aldrig uttråkad. Det fanns mycket att titta på både på löparsträckan och i floden tränade skollagen från stadens kända unviersitet Harward och MIT rodd. Då det var lite över 20 grader varmt och asfalt så passade mitt skoval av Adidas adios boost med korta Gococo strumpor i perfekt för ändamålet.

ImageBoston har verkligen gått all in på löpning och gillar du att springa är det här en amerikansk stad som du inte kan missa att sätta på löparkartan varesig det handlar om anrika Boston marathon, ett lokalt lopp eller bara en turistig motionsjogg! Glöm bara inte att ta med dig kameran för du får garanterat användning för den.

/ Pernilla som gillar turistspring

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s