En löpares bekännelser

Eftersom jag älskar listor och fyllerigrejer (inte blanketter, visaansökningar osv dock) av alla dess slag antar jag utmaningen från Runday och presenterar härmed min löparfilosofi:

Image

1. Vilken typ av löpare är du?

Nöjeslöpare. Jag springer faktiskt bara när jag har lust och jag inte anser att man ska tvinga sig att göra saker på sin fritid.

2. Hur länge har du löpt?

Så länge jag kan minnas men i olika omfattning. Ett av de första minnena är från när jag var ca 4 år och mina föräldrar var ute på sina joggingrundor i klassiska början av -90 talet träningsoveraller och jag fick hänga med på min urgulliga rosa BMX cykel. Det var ultimat lycka och veckan efter fick jag hänga med och springa. Orkade kanske en kilometer men det var stort att bara hänga med. Sedan dess har jag alltid sprungit men i olika omfattning. Jag spelade fotboll så fort det var en boll i närheten av mig från att jag var 6 år till 22 och då sprang vi en del samt friidrottade inomhus på vintrarna. På fritiden sprang jag något varv i spåret varje vecka under högstadiet och gymnasiet och hängde med mamma på Vårruset och Tjejmilen. 2004 när jag tog studenten, slutade spela fotboll och flyttade till USA började jag springa mer och sprang i stort sätt varannan dag, var ju tvungen att utnyttja Florida vädret. Därefter har jag fortsatt och även blivit gruppträningsfrälst.

3. Hur mycket löper du per vecka?

4-5 mil brukar det bli fördelat på ca 3 pass i veckan. Det blir oftast ett Runday pass, ett eller två milpass efter jobbet under veckan och ett längre pass på helgen.

4. Vilket är ditt “feelgood” tempo?
Helt klart 5:30 min/km.

5. Vad måste du ha med dig på ett pass?

GPS klockan och musik. Det måste dock vara dance eller house. Gillar inte att släpa på onödiga prylar och lämnar faktiskt rätt ofta även iphonen hemma.

6. Varför springer du?

För att det är kul och att jag hatar att gå powerwalks men ändå vill komma ut.

7. Har du någon gång ljugit för att få springa?

Det har hänt. Mest när jag pluggade i Singapore och vi hade oändligt långa och ineffektiva grupparbeten då hade jag ofta ett “appointment” vid 21-tiden på kvällen som var löpning i East coast park.

8. Hur ofta köper du löparskor?

Inte speciellt ofta. Jag får toppnotch skor av snälla Adidas och kärar alltid ner mig i ett par och springer med de tills tårna sticker ut och sulan ramlar av.

9. Var/hur handlar du din löputrustning?

Jag är verkligen jättedålig på att handla löparutrustning (tur det eftersom jag är grym på att handla vanliga kläder) så det är tur att man får tishor från olika lopp! Mina viktigaste prylar är strumporna och skorna och där väljer jag några strumpor från Gococo och Adidas adios boost skor. Sedan vill jag helst springa i shorts men överlag så köper jag löparprylar när jag hittar något som jag gillar. Just nu är jag faktiskt sugen på ett par snygga glajor.

10. Dygnets bästa springtid?

På kvällen, från 17tiden och framåt. Skulle aldrig utan en pistol mot huvudet gå ut och ta en morgonjogg.

11. Hur ofta tävlar du?

Snittar kanske en gång i månaden året om. Jag gillar tävlingar för hur otaggad man än är innan så blir man alltid pepp på startlinjen, samma känsla som vid en tenta eller någon annan form av test.

12. Vilken är favoritdistansen?

Halvmaran. Det är lagom långt och helt enkelt perfekt.

13. Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött?

Nope. Borde man ha det?

14. Springer du helst i grupp eller ensam?

Beror på. Skulle aldrig springa intervaller själv eller långpass över två mil för då kan jag inte komma på tillräckligt med saker att tänka på under så långt tid. Pass på 10-20 km springer jag helst själv så kan man göra det när man känner för det i den takten man önskar.

15. Hur återställer du dig efter ett långpass?

Mina långpass brukar oftast äga rum på helgförmiddagar och då brukar det passa bra med en brunchdate på något härligt brunchställe här i Stockholm efteråt. Jag gillar att ha något inbokat efter långpass så man inte drar ut på starten så länge.

16. Vilken snabbhetsträning föredrar du?

Jag är inte så snabb men 1 minutersintervaller gillar jag skarpt. Eller ett döjobbigt spinningpulse pass med intervaller. Så mycket som jag tar ut mig på spinningintervaller skulle jag aldrig kunna göra i löparspåret.

17. Vilket lopp drömmer du om att springa?

Jag tycker RunDisney loppen verkar kul. Kommer det till Paris ska jag springa för då har jag varit i alla Disney parker. Och såklart NYC marathon. Har faktiskt en liten idé om att springa ett lopp i varje delstat i USA, det hade varit skoj!

18. Vilken kändis skulle du helst vilja springa med?

Eftersom jag gillar hockey, New York Rangers och New York så varför inte Henke Lundqvist?

19. Vilka tre till fem löp- eller träningsbloggare utmanar du att fylla i den här listan?

Den alltid genomärliga och snabba morsan MenMia behöver en utmning utöver sina vanliga, fotbollsspelande och springande twitter Alex och supersnabba Linn skulle jag vilja skicka utmaningen till.

1 Comment

 1. Great blog you have here but I was wanting
  to know if you knew of any message boards that cover the same topics talked about here?
  I’d really love to be a part of online community where I
  can get feedback from other experienced individuals that share
  the same interest. If you have any recommendations,
  please let me know. Thanks a lot!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s