Utflyktsmania

En hatar inte direkt att göra utflykter. Speciellt inte varma sommardagar när man bor i Stockholms innerstad och det enda som lockar är bad. Det är ändå lyxen med Stockholm att det finns massor av platser att upptäcka inte allt för långt bort. Gålö havsbad är ett ställe jag länge varit nyfiken på och en helg i Juli blev det en tur med kära SL dit.

Stockholms finaste sandstrand

Gålö lockade med reklam om “Stockholms finaste sandstrand”. Den var absolut fin, väldigt långgrunt och en vik där människor kunde bada och en vik där man även fick bada med hundar. Gålö ligger söder om Stockholm så vattnet var helt klart bättre där än i innerstan där man ofta får nöja sig med bad i Mälaren.

Vandring och bad på Gålö

Gålö bjuder inte bara på stränder och bad utan även en hel del promenadsträckor av olika längd. Jag provade på en utav dem och blev inte besviken förutom på myrorna som var och trängdes på stigarna. Miljön kändes väldigt skärgårdsaktig och som en bit av gammelsverige. Ta med ett par skor som är sköna att gå i om du planerar åka till Gålö. En liten (eller stor) promenad vill du helt enkelt inte missa.

Det var dessutom en del berg som var finfina att klättra runt i om man gillar sådant. Det gör jag.

Det fanns blåbär att stoppa i munnen också om man blev hungrig eller missat ta med sig massäck. Självklart finns det lite olika caféer och restauranger att köpa mat i om man hellre vill det. Gålö havsbad är inte ödemarken. Önskar man bo över finns det gott om alternativ från trendiga glamping tält till stugor och en camping.

Vandringsstigarna var väldigt vältrampade och fina. Det var en hel del folk ute gick men såg inga löpare. Hade såklart fungerat fint att trail springa.

Löpningen sparade jag dock tills jag kom hem och det blev bad och bokläsning från en brygga. Klipporna var fina men man fick gå i genom massvis med bös så det var inget som lockade mig.

Allt som allt var Gålö fint och besöksvärt för en dag. Det var väldigt stort och vill man också besöka några av alla de gårdsbutiker eller små bondgårdar som finns rekommenderas bil. Vad tror ni, Gålö – yes eller no?

/ Pernilla som utflyktat på Gålö

7 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s