Tips från coachen på hur du får till combon löpning och bad

Vem gillar inte combon bad och löpning? Säger du nej så kan jag nästan garantera att du inte har testat. Det är i alla fall en av mina favoriter. I drömlägen så finns badet precis när löprundan tar slut men så är det inte alltid och att hålla på och mecka med att först byta om efteråt och sedan hoppa i plurret är inte heller helt 100a så nu kommer jag med mina bästa tips och tricks för denna super combon.

Vinterbad är dock en het trend just nu och ledsen för att denna post inte handlar om vinterbad och bad på löprundan tips i Skandinaviska förhållanden men det kan ni garanterat få inspo om från insta #vinterbad.

This image has an empty alt attribute; its file name is img_5347.jpg

Steg ett: Bestäm en badrunda

Ta fram kartan och se ut en runda med bra badmöjligheter. Min favorit är att bada det sista man gör men annars går det att göra det och sedan fortsätta springa någon kilometer också.

Steg två: What to wear?

Självklart kan man ta och packa löparryggan innan man ger sig av men personligen ogillar jag att släpa på prylar så kan jag avstår jag den biten. Istället brukar jag sätta på mig en bikini under löparkläderna eller bikiniunderdel och sporttopp eller helt enkelt bada i shortsen och sporttoppen. Det sistnämnda kräver dock att det är nära hem från badet eller att det är varmare än iskallt ute.

This image has an empty alt attribute; its file name is img_5491.jpg

Steg 3: Springa för uppvärmning

Sedan är det bara att sätta fart på benen och värma upp på den tänkta rundan tills målet dvs badstället dyker upp. Lovar, har du en gång börjat med combon kommer du vara fast.

This image has an empty alt attribute; its file name is img_5154.jpg

Steg 4: Badet

Huvudakten. Badet. Doppet. Hoppet i vattnet. Du kommer aldrig ångra ett bad osv. Någon som ångrat ett bad? Ett trix på nivå avancerad är om man springer och sedan badar från en sandstrand och ska springa lite till innan rundan är över och inte vill ha sandiga fötter är att doppa en fot i vattnet och hoppa upp på ett ben (bra balansträning) och sätta på en strumpa och sko för att sedan gå ner och doppa fot nummer två i vattnet och hoppa upp på sko foten och sätta på sig strumporna och skorna. Ett riktigt husmorstips så du slipper sand i löparskorna och glöm inte vart ni läste det först!

This image has an empty alt attribute; its file name is img_5153.jpg

För en mindre avancerad nivå

Spring din runda och byt om till badkläder och hoppa i poolen alternativt spring med badkläder under löparkläderna. Funkar men jag tycker ändå havet slår poolen alla gånger.

This image has an empty alt attribute; its file name is img_5298-1.jpg

Steg 5: Fira

Ta med tea eller kaffe och något att käka efter badet. Utomhus. Eller ha nära till en bastu inomhus. Det sätter en final touch på hela spring-, och badkonceptet som gör det ännu lite bättre. Att dessutom göra det en vardag innan jobbet gör det ännu bättre.

This image has an empty alt attribute; its file name is img_2528.jpg

Känner du inspon? Brukar du bad-springa? Jag älskar denna combon och varje gång jag gör det så önskar jag att det fanns ett uns mindre lathet i mig själv ibland för de minuterna extra det tar utöver ett standard träningspass är värt det alla dagar i veckan.

/ Pernilla som älskar bad-spring combon

4 Comments

  1. Haha, aldrig bad-sprungit och oftast har jag ju Storsjön som jag springer längs. Inte jättesugen på att bada i den om jag ska vara ärligt. Däremot testat på resor till varmare ställen och där är det ju betydligt trevligare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s