Åka på träningsresa i Portugal

Hur svårt kan det vara? Ordnade upp min egna träningsresa till Portugal och kan stenhårt rekommendera att göra detsamma som kontrast till uppstyrda om man inte har behov att få peppen av en ledare utan vill träna det man själv väljer. En dryg vecka på Algarve kusten började med en vilodag. Men det är man väl ändå värd efter en dag med marathon lopp i benen?

Dag 1: Hiking Albufeira till Alfa mar

Efter ett marathon tar jag två dagar löpvila även om jag ofta är som mest sugen på att springa direkt efter är det inte vad kroppen behöver. Har lärt mig den hårda vägen. Studerade kartan och bestämde mig för att en hike längst stranden från Albufeira där jag bodde till Alfa mar skulle bli perfekt heldagsutflykt. 30 000 steg plus och fantastiska vyer senare nådde jag mitt mål. Behövde inte reklamera denna hike som innehöll både bad, strand, natur och lyxklass stopp. Hem tog jag en Uber när solen gått ner och jag köpt med en crossiant till morgondagens frukost för de såg så goda ut och jag var inte hungrig när jag köpte en kaffe på ett bageri.

Kan varmt rekommendera denna fantastiska dagshike. Vill man gå längre kan man fortsätta till Vilamura via stranden.

Dag 2: Sightseeing löpning i Algarve

När benen kändes fräscha igen och en crossiant och kaffe frulle på hotellbalkongen senare snörade jag på mig löparskorna och sprang ut på upptäcksfärd. Tänkte ca 10K men blev 14. Var för fint för att avbryta. Upptäckte ett fantastiskt område Sao Raffael där det fanns finfin trail och stränder. Det både blåste och var relativt backigt så jobbightesfaktorn fanns där men utsikten gjorde det riktigt värt.

Dag 3: Morgonspring med styrka

Gick ut i ottan (okej kl 8) och sprang på stranden i en dryg kilometer. Magiskt. Orört och stenhårt underlag. Gick upp i terrängen och körde lite plankor, armhävningar, squats och knä kontroll övningar. Lite som andan föll på. Gick lite mer i trailen och kom till nästa strand part. Sprang några lekfulla intervaller och hade enormt kul. Saker man gör när ingen ser på, jular i sand och tar hoppfoton. Sprang någon kilometer och vände tillbaka och körde samma melodi. 1h45 min senare var jag tillbaka på hotellet för dusch och sedan efterlängtad frukost.

Dag 4: Hiking och löpning

Första halvan av dagen blev det magisk hike i magisk natur i Lagos. Gick ett par timmar och njöt av utsikt och väder. Blandade med ett härligt dopp. Avslutade med 9K löpning i blandad stadsmiljö och strand för att undersöka underlaget för nästkommande dags äventyr. Under löpturen stannade jag lite sporadiskt och gjorde några styrkeövningar och stretch.

Dag 5: Sandlöpning

I Lagos finns det en 7,5 kilometer lång strand. Den är helt perfekt för löpning. Hårt packad sand och ett riktigt kap för promenad eller löpning om ni frågar mig. Kunde inte lämna denna plats utan att ha sprungit där så jag gav mig ut på en tur där. Det var helt underbart. Jag, stranden och havet. Hade en mycket skön men jobbig tur i sanden. Kan även rekommendera långpromenad där. Dock så hade nudist tyskarna tagit i beslag på sista två kilometerna där de frikostigt naket visade upp sina mest digra kroppsdelar.

Dag 6: Morgonpromenad

Sista dagen innan jag skulle lämna Lagos gick jag upp kl 7 och tog en promenad i soluppgången. Det var bara ett fåtal människor ute och det var en helt magisk start på dagen. Stannade och gjorde lite övningar med kroppsvikt under den 2 timmar långa promenaden. Efteråt smakade frukosten helt utsökt. Gick promenaden bort till Luz från Lagos gamla stad där jag bodde.

Utvärdering av träningsresan

Absolut krävs lite egna initiativ för att hitta på en träningsresa men det är verkligen inte svårt. Bestäm en tid du önskar träna varje dag och se till att gör det som kroppen vill. Jag hade inte på förhand bokat in strikt vad jag skulle träna utan tog det som kroppen kände för i det tempot som passade mig för dagen. Passar mig som motionär utmärkt. En träningsresa behöver inte vara på OS nivå för att vara en träningsresa. Glöm aldrig det. För mig är en träningsresa när man tränar på resan.

/ Pernilla som varit på tränignsresa i Portugal

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s