Hälsosamma på Algarve kusten

Under min vistelse på Algarve kusten satsade jag på att vara ute mycket, träna och också fylla på med god och bra energi. Letade upp en del matställen som jag gärna tipsar vidare om som faller inom kategorin hälsosam instagramvänlig ställen.

Goji café, Lagos

Frukost är min favoritmåltid så självklart hade jag rekat en del frulle ställen i Lagos. Goji café verkade poppis så efter en långpromenad fick det bli deras Peanut butter smoothie och avokade macka med porcherat ägg och lax som blev min brunch. Super smarrigt. Mysigt ställe också och när personalen sådär en halvtimma senare än annonserad öppningstid slog upp dörrarna var de förlåtna.

Nah Nah Bah, Lagos

Något som skulle vara bland de 50 bästa hamburgarna i världen visade sig tyvärr vara en medioker burgare. Pommesen som var friterade chips var inte heller de i min smak. Stor var besvikelsen när jag lämnade detta burgarhak. Nah Nah Bah hittar ni HÄR.

Italienskt, Albufeira

Dagen efter jag sprungit marathon skriker min mage alltid efter mat. Då jag även reste en stor del av efter mara dagen blev det snacks till mat men på kvällen längtade jag riktigt efter en pasta. Så pasta fick det bli. Gick till en restaurang med rooftop var och beställde en en minst sagt krämig spagetti carbonara. Yum. Servitrisen förundrades nog att jag nästan lyckades klämma i mig hela jätteportionen och dessutom kryddade med en tiramisu till dessert. Gott var det ja.

Veganskt, Albufeira

Hittade inte många ställen i min smak så det blev tre besök för sen frukost/brunch/lunch på Sugarrabbit. Maten var fantastisk och även personalen. Smakade mig igenom avo toasten, havregrynsgröten och smoothiebowlsen. Alla med toppbetyg. Wi-Fi var lite segt men annars inget att anmärka på.

Mexikanskt, Lagos

Passerade ett mexikanskt ställe i Lagos när jag som mest behövde kvällsmat så slank in där för en quesadilla. Smakade utmärkt. Dock missade jag att man var tvungen att välja bort både ris och bönor (inte mina favoriter) så fick sitta och peta bort dem manuellt. Men smakade dock utsökt så det gjorde inget. Beats & buritos heter stället som jag kan rekommendera men ta med cash då de ej tar kort (okt -20).

Abigals, Lagos

Att jag älskar go frullar har ni inte missat nu. Har blivit lite av en grej att testa nya ställen när jag är på resa så letade upp ett gäng i Lagos och började med Abigals. Beställde ett frukostpaket med smoothie, avokado toast och kaffe för 12 Euro. Om det smakade bra? Svar ja. Perfekt start innan en hiking dag.

Little Break Fast, Lagos

En eftermiddag var jag ruggigt sugen på en smoothie bowl. Läste om Little break fast på TripAdvisor och jublade inte men det var vad som fanns. Tyvärr var personalen lika otrevlig som recensionerna sa men Acai bowlen jag beställde smakade bra och även kaffet. Tur det. men finns det andra alternativet skulle jag gå till dem.

Barossa bar & kitchen, Lagos

Fredag kväll och vin stod på menyn. Hittade en underbar kvarterskrog dagen innan och då beställde bordsgrannen en Pavlova men jag var mätt så provade inte den dagen utan gick tillbaks. Toppenställe med toppen service och bra dryckesutbud. Hamburgarna såg också magiska ut. Barossa hittar ni HÄR online.

Black & White, Lagos

Sista frulle tipset härifrån. Detta var helt klart godaste bowlsen i Lagos. Tog en peanut butter Bowl som var helt gudomligt god. Black & White (har endast lyckats hitta länk på FB och insta) är ett mysigt ställe men dock enbart inomhus servering.

Matinspo

Slut på matinspo från det Portugiska fastlandet. Ser det lockande ut? Generellt sett kan jag säga att maten här var average. Prisnivån lite billigare än Sverige.

/ Pernilla som haft en god matupplevelse i Portugal

8 Comments

 1. Hej Pernilla!
  Sitter och velar på boka resa till Algarve om. 3 veckor pga Corona.Det ser fantastiskt ut på dina fina bilder har du ngr tips på hur man kan tänka?Har de några krav på läkarintyg på flygplatsen och så?
  Ha en fortsatt fin resa!/Rita

  1. Hej! Det var förra veckan enkelt att åka dit. Inga fler krav till Portugal än att fylla i en form online innan. Hade gjort det men sedan delade de även ut samma på flyget. De har haft öppet i stort sett hela Corona krisen så tror inte det är några problem att resa dit. Väldigt lite folk generellt så massor av plats och de uppskattade verkligen turister överallt.

   Jag hade åkt utan att vara orolig till just Portugal.

   Ha en fin dag och förhoppningsvis även resa!

   1. Tack för ditt svar!;)
    Känns bra att höra från någon på plats.Tack för att du delar med dig av bilderna ser fantastiskt ut. Detsamma hoppas på en fortsatt fin resa 🙂 Enjoy!

 2. Hej😮
  O vad mycket gott du lyckats hitta. Det var roligt.
  Jag har kollat på recept o satt in i pärmar idag . Men dina rätter såg godare ut!!
  Kram/Mamma

 3. Ägarna till Goji har även ett ställe i Montinhos da Luz som heter Kinoh som varmt kan rekommenderas när du kommer nästa gång. Ytterligare ett trevligt frukostställe är Coffee and Waves (dock har de liksom B&W bara bord inomhus. Grymma Bowls finne även på Poké Lagos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s