Semester på Algarvekusten

När jag började undersöka vart man skulle resa på Algarve kusten kom mängder med namn på olika byar fram. Jag studerade kartan och bestämde mig för att välja två platser att bo på under veckan där. Första stoppet fick bli Albufeira som ligger en dryg timme från flygplatsen i Faro. Jag bokade ett hotell i centrala byn och utgick därifrån de första tre dagarna. Det var mitt första besök på denna kusten.

Albufeira old town

Stadskärnan i Albufeira gav intrycket av att vara ett klassiskt charterresmål. Souvernierbutiker och barer samt restauranger med horder av inkastare. Inte min melodi. Men stället växte dag för dag. Staden var ändå mysig om man fick utanför de mest turisttäta kvarteren. Och mat fanns alltid runt hörnet.

Vem passar resmålet för?

Normalt sett när britter tillåts resa till Portugal förmodar jag att platsen är full av dem. Detta ställe passar dock fler än de som önskar bönor och bacon till frukost även om det såg ut att vara ett stående inslag på frukost menyerna. Att hyra en lägenhet en längre tid och leva vardagsliv här fungerar utmärkt törs jag lova. Men det krävs nästan att man har tillgång till bil då lokaltrafiken är begränsad och om man inte önskar åka Uber överallt. Skulle säga att större sällskap skulle ha det bra här. Även de som gillar vara ute i naturen eller träna. Kan även säga att det känns som ett bekvämt resmål. Som hemma men borta om ni förstår.

Stränder

Att det skulle vara såpass fina stränder förvånade mig. Det fanns många och allt från små vikar till långa promenadvänliga som Miami. Detta var den starkaste orsaken till att jag verkligen tyckte mycket om denna plats. Och ingen trängsel. Det fanns gott och väl plats för alla vare sig man önskar egen solstol, ligga i sanden eller hyra en. På varje strand fanns även beachbarer.

Utomhusaktiviteter

En starkt bidragande orsak att jag valde detta resmål var utbudet av natur och utomhus aktiviteter. Första dagen var jag mest bara post marathon hungrig så tog en promenad runt byn och på stranden för att utforska området. Fint så. Dag två kände jag för att springa men vet att maran påfrestar kroppen rejält och även om jag kände mig pigg började jag mig. Blev dock rejält med promenad och hiking i häftig miljö längst kusten.

Dag tre blev det 14K blandad väg och trail löpning. Fantastiskt skulle jag säga. Runt 20 grader så perfekt väder. Dock rätt backigt och om ni undrar om det blåste så är svaret ja! Men vem är jag att klaga? är man ute efter löpar och hiking möjligheter kombinerat med sol och bad är det här stället perfekt.

Har ni varit på Algarve kusten? Vad tyckte ni i sådana fall? Hittade ni någon favoritby?

/ Pernilla som njuter av sommaren i Portugal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s