Destination Palma de Mallorca

Lördag 06:00, okristligt tidigt, orimligt trött sitter jag i stolen på planet som 3,5 timmar senare skall landa på Mallorca. Denna konstiga coronasommar ska avslutas med stil och första helgen i September beger jag mig tillsammans med min travelpartner in crime, Readyfortakeoff av mot solen. SAS flighten är nästan full. Jag känner noll skam för att resa i dessa corona tider då det inte är förbjudet men kravet om munskydd är något som irriterar mig starkt. Obehagligt och spel för galleriet kallar jag det hela. Delar bloggkollegan Matochresebloggens uppfattning om detta spektakel till munskydd som ni kan läsa om HÄR. Men bara att bita ihop att ange munskydd som orsak till att inte resa gör jag bara inte. 3,5 timmar senare landar vi tidtabellsenligt på Palma. Solen har gått upp och staden står redo för en långhelg.

Boende i Palma de Mallorca

Vi tar bussen in till stan från flygplatsen. Smidigt. Dock hoppar vi av på fel hållplats och orkar inte vänta på nästa så vi tar en promenad på 20 minuter till hotellet. Morgonen är ljuvlig. 25 grader och sköna medelhavsvindar. Checkar in på hotellet Saratoga. Kan varmt rekommendera detta hotell för en weekend.

Första dagen spenderade vi med förstklassigt häng vid rooftop poolen. Drack lite drinkar, läste böcker, badade och somnade som klubbade sälar vid poolen. Älskar att sova vid en pool. Provade också restaurangens matutbud för en sen lunch vilket bjöd på riktigt bra mat. Det var verkligen inte många människor vid poolen denna dagen vilket var perfekt.

Promenad i Palma

Palma lämpar sig bra för att ta en promad i. Ett ikoniskt ställe att besöka är katedralen och området däromkring. Magiskt fint för foton i kvällsljuset så självklart begav vi oss dit på en fototur. Finns många fina platser att spana in i denna staden som gör sig perfekt för en weekendresa då det är nära till både strand, shoppping, kultur och ät utbud.

Eller varför inte en promenad eller joggingtur längst stranden? detta blev dock inte av denna resa för min del. Blev ett träningspass på hotellgymmet iställe.

Mat och dryck

Palma har massor av mysiga och chica ställen att äta på. Ingrosso familjens restaurang La Perla var ett måste på vår resa. Vi kollade hemsidan och då var det fullbokat men chansade och gick dit ändå då det låg 5 minuter från hotellet och ja, det fanns bord. Åt en drömmigt god saffranspasta. Måste också säga att inredningen var magiskt fin.

På måndagen åskade det rejält på förmiddagen och då vi inte hade frukost på hotellet så passade vi på att gå till ett chict brunch ställe som vi googlat fram, Santina. Urban chic ställe där min kompis beställde en avvo macka, jag tog en bowl och sedan delade vi på pannkisar. 

Rooftop pooler och rooftop baraer är återkommande inslag under våra resor och min vännina hade varit på Cuban bar som är en rooftop bar nära hamnen i Palma tidigare och gillat den skarpt så vi gick dit för att se på solnedgången. Inte helt otippat gillade jag också detta ställe och tipsar vidare om det. Denna söndagskväll bjöds det på DJ.

Sol och bad

Jag har inte badat mer än ett snabbdopp i Palma vid stranden när jag var på Mallis på bröllop för något år sedan. Stranden var okej men nu utforskade vi lite mer i utkanterna av Palma och begav oss till Illetas för att spendera söndagen på en beachclub. Denna beachclub förtjänar ett helt eget inlägg så det kommer.

Shopping

Palma har ett bra shopping utbud så när vår planerade tur till Soller på måndagen ställdes in pga regn och åska gick vi en tur på stan och shoppade varma tröjor. Staden i Palma är väldigt mysig med många gränder att promenera i och vill man är det bara att slinka in och ta en sangria. Något som jag längtade efter hela resan men som aldrig blev av. 

Resa till Palma i coronatider

Nu har jag varit runt en del i Europa i sommar och att resa till Palma i coronatider (september 2020) var hur lungt som helst. Innan man reste fick man fylla i ett hälsoformulär online där man fick en QR kod som scannades vid ankomst. Sedan var det bara att promenera in i landet. Utomhus och i butiker behövde man använda mask. Vi höll oss dock på platser där man inte behövde ha mask så även om det var ett irriterande moment i resandet var det ändå såpass överkomligt att jag inte skulle stanna hemma pga masken. Hotellet var väldigt ledigt och det var inte trångt någonstans vi befann oss vilket var väldigt skönt. Skulle helt klart åka igen om jag fick möjlighet. Hoppas ni fick en dos med Palma inspo! Let me know om ni har några frågor!

/ Pernilla the travel junkie

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s