Att gifta sig på Mallorca

För dryga halvåret sedan damp ett boardingcard till Mallorca ner i mitt postinkast med en inbjudan till min bror och kommande svägerskas bröllop på Mallis. En superidé att gifta sig tyckte jag och tackade självklart ja. Månaderna gick, flyget till Mallis bokades och möhippan avverkade vi i Stockholm i slutet av april. Tillsammans med omkring 30 andra gäster begav jag mig mot Formentor i slutet av förra veckan. Alla hade olika planer på hur länge och när man skulle resa till Mallorca, vissa gjorde en express visit enbart för bröllopet medan några stannade en vecka eller en långweekend.

The venue

Wedding venue MallorcaBrudparet hade bokat en riktig drömvilla, La Gacela, på ett berg ovanför stranden i Formentor där närmaste familjen skulle bo i fem nätter samt bröllopet skulle hållas. Utsikten var magnifik och jag kunde inte sluta njuta utav den. Det var verkligen drömhuset minus att det saknades en infinity pool version större. Nyfiken som jag är tog jag reda på varför och man tydligen inte bygga det där eftersom villan låg i en nationalpark och att få byggnadstillstånd var mycket svårt eller i stort sett omöjligt.

Fix och vigsel

BröllopsfixJag hade noll uppgifter att fixa med inför det hela så det var verkligen konstigt då jag är van att hålla i taktpinnarna när det vankas events. Medan alla andra höll på och ordnade inför det hela la jag band på mina logistiska kunskaper och försvann ner till stranden samt på upptäcktsfärd i mina kära löparskor för att inte vara i vägen. Men de styrde upp det hela mycket bra måste jag säga. Kl 16:00 på lördagen ringde bröllopsklockorna och det hela drog igång med en vigsel utförd av Svenska kyrkan på Mallorca. Lustigt nog kände jag prästen då jag tog min bachelor i business med honom för tio år sedan innan han sadlade om och blev präst. Ceremonin var väldigt fin. Traditionell men ändå modern.

De sa JA!

Just marriedNär brudparet sagt JA! (efter över tio år som ett par) skålade vi i cava, kastade rosenblad, confetti och riskorn på brudparet och firade tillsammans. Jag är ingen erfaren bröllopsgäst och detta var blott tredje gången jag var på bröllop varav jag varit på noll tillställningar i Sverige. Vädret var precis lagom varmt, cirka 25 grader så jag tror inte att brudparet svettades ihjäl i sina outfits som för övrigt var fantastiskt fina. Jag blev helt kär i min svägerskas klänning.

Middag och fest

MiddagSedan blev det middagsdags. Ett brittiskt par som hade en catering firma var där och ordnade med det ätbara. Det bjöds på lamm, kyckling och fisk. Mycket grönt och fräsch mat. Mellan tuggorna fick vi spela bingo och lyssna på fina tal till brudparet samtidigt som vi hade den vackra utsikten i ögonvrån och solen sakta började sänka sig över bergen. När middagen var avslutad tändes disco lamporna och det bjöds det upp till dans fram tills soluppgången. En mycket lyckad tillställning!

Jag hoppas att jag också får möjlighet att gifta mig någon gång i framtiden, vart jag önskar gifta mig har jag vetat länge men det stannar vid att vara en hemlig dröm som förhoppningsvis någon gång blir verklighet. Är ni gifta? vart hade ni era bröllop?

/ Pernilla på Mallis

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s