Sommar utflykt till Strömsholms slott

Denna söndag blev det en utflykt till Strömsholms slott då jag befann mig i min hemstad Västerås som endast ligger ett par mil bort. Strömsholm är ett av de kungliga slotten och ligger väldigt vackert i vad jag skulle säga typisk svensk miljö. Slottet är känt för sin hästtävlingar och det finns även en välrenomerad ridutbildning där. Det var inte första gången jag var där men det var säkert 15 år sedan sist och då under hösten så det var kul med ett återbesök. En utflykt dit är något jag verkligen kan rekommendera om du har vägarna förbi.

img_7682

Hästar

Nu är inte jag världens största hästfan pga rädd men det stod några fina hästar i en hage som hamnade i mitt fotoalbum. Om du däremot har ett hästintresse så kan du rida där eller vara publik på Strömsholmsdagarna som är välkända hopptävlingar.

Strömsholms slott

Promenad

Nu var vi på besök på Strömsholm för att gå en promenad och det var riktigt mysigt. Somrigare miljö är svårt att tänka sig. Ängarna var fulla av midsommarblomster och att plocka ihop sju sorters blommor skulle inte vara något problem.

img_7667

Önskade man att prova fiskelyckan så fanns det många bryggor i området. Oklart om man behövde fiskekort dock. Men vi såg några som fick upp en stor en.

img_7654

Min mamma hade bakat smarriga blåbärsmuffins som vi avnjöt med en kopp kaffe på ett fikaställe. Tur att vi hade med oss eget fika för slottscafét var inte öppet just nu. Utomhusfika alltså. Kan vara bland det bästa som finns eller vad säger ni?

img_7660

Jag hade dock önskat lite tydligare uppmärkta vandringsspår och kartor för det lyckades i alla fall inte vi hitta. Nu gick alla lite random ute i hagar och bland det grönskande landskapet och ibland hamnade man mitt i fältrittsbanan.

img_7663

Helhetsintryck Strömsholms slott

Detta är i mitt tycke ett av de finaste slotten i närheten av Västerås. Långt mycket mysigare än spökslottet Ängsö på andra sidan stan. Vandringen är dock bättre på Ängsö. Men fortfarande är slottet på Strömsholm perfekt för en fika utflykt med lite promenerande eller en guidad visning av interiören. Fler som gillar att besöka slott?

img_7662

/ Pernilla som fortsätter utforska närområdet

11 Comments

  1. Någon fanatiker av slott så sett är jag inte men de har ju en förmåga att ligga naturskönt. Det här ser ut att också ha kvalat in på den punkten, vad lummigt och nice det verkar vara! 🙂 Och ja, ute-fika ftw!

  2. Åh så härligt inlägg! Besökte Strömsholms förra året och upplevde också att det var svårt att hitta en promenadslinga att följa, vi hamnade också mitt i en hage när vi var där, haha 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s