Vilnius

Senaste månaderna har jag jobbat rätt mycket. Så är det när man har ett säsongsbaserat jobb men jag gillar det. Dock får man inte glömma bort att ta lite ledigt också när man får chansen. I mitt jobb är vi fyra personer som roterar mellan olika destinationer för flygunderhåll. Jag skulle egentligen ha åkt till Vilnius redan förra veckan men det blev flyttat så det blev en vecka längre i Polen för min del och två dagar hemma. En dag på huvudkontoret och en dag på hemmakontoret. Hemmakontorsdagen hade jag tänkt vara ledig med et slutade med att jag jobbade till kl 22 med en paus för en löprunda. Flyget jag skulle ta hand om skulle in i hangaren i Vilnius på torsdagen så vi behövde vara där på torsdag morgon men jag passade på att ta morgonflighten på onsdagen för att ta en lugn jobbdag och även hinna kolla in staden lite.

En promenad genom Vilnius

Jag har länge trott att Vilnius skulle vara ett intressant resmål och det var det verkligen. En jättemysig stadskärna, det bjöds på vårvärme, strålande sol och perfekta förhållanden för en bra dag. Taxi chauffören från flygplatsen försökte blåsa mig på ca 8 Euro (skulle kosta 10 men han ville ha 18) och sånt tål inte jag av principskäl så tog bussen. 1 Euro och 15 min senare var jag i city.

Hoppade av vid stadsmuren och gick runt i 1,5 timme. Det var verkligen riktigt fint. Blandning av sovjet och modernt. Mysiga barer och restauranger. Coola affärer. Allt vad man kan önska av en bra weekendstad.

Fick direkt känslan av att det här stället vill jag se mer av. En kaffe i solen på ett café, hur drömmig? Prisnivån var också riktigt bra. Ynka 1 EUR för kaffe.

Försökte gå in och spana i en kyrka men den var dock stängd.

Försatte min promenad runt stan innan jag hamnade på cafet The Urban Garden som jag spanat in på internet. Där satte jag mig och jobbade några timmar innan jag kikade runt lite till.

Avvo mackan och smoothien var av yppersta klass. 8 Euro för båda. Som hittat säger jag som är van vid Stockhomspriset där numera Blueberry tar 89 spänn för bara en semel smoothie. Där går faktiskt min gräns även om den hade varit god att testa.

Fortsatte min utomhussightseeing lite till innan det blev mer jobb på hotellet, ett pass på gymmet och en stund i baren med min tech rep kollega som kom med den senare flighten.

En av kvällarna var jag ute och testade löprundor. Vill man springa 5K fanns det en ypperlig vid strandkanten men önskar man springa längre fick man skarva. Jag klämde in med 12K sightseeing spring som avslutades med gungning på gungan i bild. Älskar kreativa detaljer i städer och här fanns det många. Ska tillbaka minst två veckor till så ska fortsätta att utforska denna pärla. Har ni supertips så shoot!

/ Pernilla som älskar att upptäcka nya platser

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s