Samarbete

Restipset till dig som tröttnat på charter

Trött på charter? Boka in en guidad resa till Spanien och upptäck guldkornen bortom turistfällorna. Funderar du på att boka in en Spanienresa till semestern även i rådande Corona tider men har tröttnat på klassisk pool-och-sol-charter och vill uppleva någonting utöver det vanliga? Då bör du verkligen kika närmare på en arrangör som erbjuder rundresor med guidade utflykter. En färdigpaketerad upplevelseresa är ett utmärkt sätt att maximera din semester, vare sig du reser ensam, med din partner eller tillsammans med vänner. Även om det är roligt att planera och organisera kan det även vara skönt att ibland slippa tänka på logistiken och bara åka med. Speciellt om något oväntat skulle hända på resan är det tryggt att ha någon att vända sig till för att få bistånd i att lösa problemen. Reser man på egen hand får man också lösa sina eventuella problem på egen hand.

Upptäck Spanien

Att resa runt och upptäcka Spanien

Från Andalusiens vitkalkade hus och pampiga tjurfäktningsarenor till Barcelonas pulserande nöjesliv och Baskiens unika kulturarv – oavsett vilken del av detta fantastiska land du väljer att utforska kommer din rundresa i Spanien garanterat att bli ett minne för livet. Själv har jag varit runt en del i Spanien men mest till klassiska resmål och jag förmodar att de riktiga guldkornen är utanför dessa. Men se till att kontrollera vad som ingår i priset innan du bokar! Det finns flera svenska företag som erbjuder paketresor till Spanien, men om du vill ha en fullfjädrad kvalitetsupplevelse från avresa till hemkomst gäller det att vara uppmärksam på detaljerna. Trots att det är en paketresa är det inte säkert att allt ingår. Ett lågt pris i när du bokar är inte likställt med ett långt pris när resan är avslutad. Väljer du en arrangör som specialiserar sig på guidade turer kommer du att få ut ännu mer av din gruppresa i Spanien. Förutom klimatkompenserat flyg, transport, boende och måltider ingår då även spännande stadsvandringar och välorganiserade bussutflykter till utvalda besöksmål där en kunnig ciceron lotsar er runt på plats. Det är bara att åka med helt enkelt.

img_0122-1

Guidning på resan

En guidad busstur på den spanska landsbygden ger dig inte bara möjlighet att besöka de mest populära sevärdheterna, du får också chans att upptäcka unika platser som döljer sig långt bortom charterorternas folkstinna turistfällor. Låter det bra?

De svensktalande reseledarna besitter gedigen kunskap om området och tack vare arrangörens unika ”whispers” missar du inte ett ord av vad dessa skickliga historieberättare har att förtälja. Företaget har ett brett utbud av paketresor till Spanien, men alla är baserade på specifika teman vilket gör att du enkelt kan hitta ett paket som passar just dina intressen. Du har även möjlighet att lägga till extra utflykter och i princip skräddarsy din egen drömresa varesig du önskar mer kultur, historia, mat, upplevelser eller strandliv.

img_0083

Om du vill mixa spännande äventyr med sol och bad är Andalusiens oexploaterade sydkust, Costa Tropical, en ypperlig startpunkt för din rundresa i Spanien. Från hotellet i pittoreska Almuñécar kan du lätt göra dagsutflykter till regionens främsta skatter. Utforska de mystiska gravkamrarna i världsarvsklassade Dolmen de Menga, gå på upptäcktsfärd i Nerjas enorma kalkstensgrottor och se de 20 000 år gamla väggmålningarna eller ta en tur till Málaga och beskåda de lite modernare konstverken vid Picasso-museet. Passa även på att besöka landets äldsta tjurfäktningsarena i Ronda och låt dig fascineras av den hisnande utsikten över bråddjupa El Tajo, ravinen som klyver staden mitt itu.

Spanien bjuder på något för alla smaker

Väljer du att starta din resa i Granada ingår en guidad rundvandring i Ronda, men den absoluta höjdpunkten är stadens eget sagopalats Alhambra. Alhambra besökte jag själv för ett par år sedan och förälskade mig totalt. Den upplevelsen höll vi dock på att gå miste om då det krävdes förbokade biljetter men i sista sekunden lyckades vi haffa några på plats på grund av att det inte var högsäsong. Från Granada har du även nära till Sevilla med sin praktfulla katedral och den magnifika moskén La Mezquita i Córdoba. Missa inte heller att besöka den unika staden Arcos de la Frontera, vars vitkalkade byggnader gnistrar som juveler på toppen av en hög kalkstensklippa. Älskar du natur, mat och kultur? Då passar det perfekt att börja din gruppresa genom Spanien i landets gastronomiska hjärta, Baskien.

img_0128

Njut av aptitretande pintxos och kulinariska mästerverk vid San Sebastiáns stjärnbeströdda Michelinkrogar och besök det besynnerliga Guggenheim-museet i Bilbao innan du reser vidare genom Kantabriens förtrollande landskap mot Bierzos vinodlingar och Galiciens idylliska pilgrimsbyar. Fler natursköna underverk finns att uppleva på medelhavspärlan Mallorca, där du bland annat kan utforska de magiska Drakgrottorna.

Lockas du mer av storstadspuls och vacker arkitektur? Då är Kataloniens sprudlande metropol Barcelona det givna resmålet för dig. Här kan du beskåda flera av Gaudís arkitektoniska mästerverk, såsom kyrkan La Sagrada Familia och droppstenshuset La Pedrera. Så vad säger du? Låter en resa till Spanien som en lockande aktivitet sommaren 2020? Jag kan definitivt tänka mig en resa dit och inte blev jag mindre sugen nu när resetarmen ropar högt efter härliga upplevelser.

img_0087

/ Pernilla som gärna besöker Spanien

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s