Stränder värda att besöka i Hong Kong

Jag har hört så många “wow, det visste jag inte att det fanns i Hong Kong” när jag berättat för vänner och bekanta om hikes i Hong Kong. Samma sak när det kommer till stränder. Men nu vet ni. Hong Kong är en ö – full av stränder och klimatet är svenskt sommarvarmt året om så bada går alldeles utmärkt i havet. Det kanske inte är det renaste havet i världen men stränderna är badtjänliga och sväljer man inte vattnet samt duschar efteråt så ser inte jag i alla fall någon större fara i ett kombinera city livet med beach häng. Här kommer tips på stränder ni inte får missa om ni beger er till Hong Kong.

Stanley Main beach

Stanley beach ligger på Hong Kong island. Hit är det lätt att ta sig med buss. När du kommer fram finns en marknad och en liten mall med diverse affärer såsom H&M, någon bokaffär, souvenir affärer och supermarkets där man kan köpa strand snacks. Sedan är det bara att sadla om till badkläder och njuta i fulla drag.

Saint Stephens beach

Här hittade jag ett riktigt guldkorn. Du åker till Stanley men går cirka en kilometer längst en väl skyltad väg och kommer till Saint Stephen’s beach. Denna strand är betydligt lugnare än Stanley Main beach. Några parasoll finns det inte så om du önskar det får du ta med eget annars kan man hitta skuggplatser under träd.

Deep water bay beach

Vill du se magiska solnedgångar så är detta stället du beger dig till. Stranden är också riktigt härlig och är belägen precis intill nöjesfältet Ocean park så för att vara lite effektiv kan du kombinera en dag på dessa två attraktioner. Stranden är långgrund så det passar alla.

Repulse bay

Kan säga att denna är den mest kända av city beacharna i Hong Kong och det märks. Hit vallfärdar turister som är på sightseeing turer. Stranden är dock av mycket bra kvalitet och det finns en hel del bra strand restauranger här. Trots turister i mängder åker jag gärna hit för ett bad eller en simtur. Alla publika stränder i Hong Kong är inhägnade med haj nät så har du liksom jag haj skräck kan du känna dig lugn.

Repulse bay

Shek O beach

På denna sida av Hong Kong island är det större vågor och Shek O’beach lämpar sig väl för surfare. Det är helt okej att bada där också. De som går hela Dragon’s back hiken avslutar här och vad är bättre än att kombinera en hike med bad? Här kan du också köpa något att äta eller dricka från beach barerna. Det publika transportnätverket i Hong Kong är extremt bra och även till denna lite smått avlägsna plats på Hong Kong island tar du dig med lokala transportmedel.

Hong Kong

Hong Kong

Kombinera stadsliv och beach i Hong Kong

Detta var mina bästa strandtips på Hong Kong island. Även på de outlaying islands finns det en hel del stränder och i North Territories samt på Lantau island. Har din image av Hong Kong som destination förändrats efter detta inlägget?

/ Pernilla som gillar destinationer som bjuder på både strand och stad

4 Comments

  1. Toppeninlägg! Hade definitivt kombinerat med strand om jag hade haft mer tid. Nästa gång definitivt. Ska genast uppdatera mitt eget inlägg med länk till detta.

  2. Jag är ingen strandperson direkt men blev ännu mer tagg på att åka hit. Jag gillar vackra stränder och tycker om att gå längs dem men att steka i flera timmar är väl inte min tekopp. Fast det är väl inget krav, antar jag. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s