Dagshike i Hong Kong

Jag sitter och drömmer mig bort till en av mina favoritdestinationer, Hong Kong när jag skriver detta inlägget. Den asiatiska pärlan, med berg, storstadspuls, asien och europa feeling och i min värld den bästa mixen av allt. Under det svenska vinterhalvåret är dessutom HKG en perfekt destination vädermässigt om man vill ut i naturen och hikea då det är runt 20-25 grader. I början av december var jag där på en maxad äventyrhelg och förutom att hikea den rätt jobbiga Twin peaks gick vi Dragonsback hiken som är ett måste för alla HKG besökare. Varning för lite turistigt dock. Men det är så vackert att man nästan smälter.

Dragons back hike

imDragons Back

Pyttelandet HKG är fullt med höghus. När du står vid hike starten mitt ute i den gröna naturen så ser du berg och skyskrapor i hundratal. En rätt mäktig vy. Till starten på Dragons back tar du antingen taxi (eller Uber) men jag skulle ta lokaltransporten då den är väldigt smidig i HKG. En utmärkt reseplanerare exkl. google maps finns på MTR ‘s hemsida. Men simpelt sagt tar du dig till MTR stationen “Shau Kei Wan” varifrån du åker en röd dubbeldäckar buss till “Shek O”. Jag lovar dig, du är inte ensam så du kommer se andra hikers. Vill du ha något att äta och dricka under hiken så ladda med det vid Shau Kei Wan då det är sista stationen för progriatering.

Hiken

Dragons Back

Räkna med 2,5 timmars hike. Det är relativt lätt hikeat men även en hel del människor. Locals, turister och trail löpare. Du börjar gå på själva Dragon’s back där utsikten är magisk. Berg möter hav. Hur många meter kan du gå utan att stanna för ett foto?

Dragons Back

Trots att detta var min fjärde hike denna sträcka så kunde jag inte lämna kameran i väskan.

Dragons Back

För guds-skull, glöm inte att ta med dig beach grejer när du hikear. För den som väntar på något gott kommer vid målet kunna ta ett dopp i havet. Nu tänker säkerligen många av er svenskar att det är smutsigt vatten i Kina och att man inte borde bada där. Visst, vattnet är inte kristallklart och jag skulle inte dricka det men ett dopp är absolut ingen fara. Det är en strand och bara man badar med sunt förnuft och duschar av sig efteråt så är det inga problem. Det är trots allt en strand man kommer till. En strand med badvakter.

img_5527

Big Wave Bay

img_5521

Big Wave Bay heter den. I denna byn finns det ett par restauranger och beachbarer där man kan fira sin hike med en kall öl eller en måltid. Stranden är också ett populärt tillhåll bland Hong Kongs surfare och man kan hyra surfingbrädor där.

Dragons Back

Om jag rekommenderar att avsätta en dag i Hong Kong för en hike på Dragon’s back? absolut. Du kommer förutom att troligtvis få träningsvärk i lår och rumpa få se en helt annan del av denna fantastiska staden som är så mycket mer än alla skyskrapor i centrum. Hong Kong är fullt av hikers och trailrunners och gillar du natur och cityliv i ett så är detta den ultimata destinationen. Jag hoppas få till ett återbesök i några dagar i vår för att gå ytterligare en hike på min bucketlist. Enjoy!

/ Pernilla som saknar Hong Kong

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s