Skiweekend i Georgien

Kära bloggläsare! Även om jag titt som tätt skickar traditionella vykort till nära och kära känns en digital semesterhälsning mer 2019. Så här kommer min från skidresorten Gudauri i Georgien dr jag tillbringar denna långweekend på skidor.

En skiddag i Gudauri

Liftarna öppnar som sig bör kl 10 och då står jag redo och klar för en dag i backen. Solen har lyst med sin närvaro hela resan men andra skiddagen var det storm här på 2000 meters höjd så topp backarna var avstängda fram till eftermiddagen. Tråkigt men kunde varit värre. När de väl öppnade var det rätt ledigt uppe på fjället. Utsikten över Kaukasus bergen är mer än magnifik. Det är så vackert att jag vill ta med mig ett live vykort hem.

Hit till Gudauri har jag velat resa ett bra tag och lite spontant, när jag inte hittade något bra boende på Seychellerna dit jag tänkte åka på februari weekend, bestämde jag mig att nu var det dags för ett Gudauri besök. Denna resan har varit över mina förväntningar på alla plan. Härlig skidåkning och grymt umgänge.

Efter en hel dag i backen har kvällarna bestått av en lång afterski med socialisering, knytis snacksning och drickande av Georgiskt vin. Ibland har man tur när man reser själv har träffat grymt härliga människor att umgås med här i skidvärlden. Älskar att träffa spontant sköna människor när man reser själv som det känns som man känt en evighet.

Skidorten är inte enorm men den är stor nog att inte hinna åka alla pister i på en dag. Det finns (när det är puder) riktigt bra backcountry skidåkning här och det hade jag velat testa. Har åkt lite off pist på egen hand (obs! Inte när jag missat backen) men skulle vilja lära mig mer. Bucketlist. Hur som helst gillar jag verkligen denna skidort. Det enda problemet är att dagarna har gått alldeles för snabbt! Nu är det dags att byta PJen mot understället för sista skiddagen!

Frågor på det hela? Fler inlägg om min kärlek till Gudauri utlovas. Har ni några skidresor inplanerade i vinter? Eller redan varit iväg på några?

/ Pernilla som är hooked på Georgien

1 Comment

  1. Så kul att se Gudauri i snöskrud! Passerade i höstas 🙂 Det blir nog tyvärr ingen skidweekend för mig i år, jag brukar åka norrut i Sverige. Kommer sakna det…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s