Twin peaks, Hong Kong

Åker du till Hong Kong och vill komma hem med träningsvärk? nemas problemas. Jag lovar att det går att ordna utan problem. Hong Kong har inte bara skyskrapor som sticker upp ovanför vattnet utan även massor av berg. Berg betyder möjligheter till hiking och en helt fantastiskt härlig träningsvärk. Det finns mängder av hikes och första kvällen fick vi tips på från min kompis kompisar som vi var på BBQ hos om några hikes som vi bara var tvungna att testa. Knappast utvilade men hiking sugna fyllde vi våra magar med frulle sedan tog vi bussen ca 10 minuter från Wan Chai till startpunkten på Twin peaks hiken.

Twin peaks

Hiken

Joråsåatt. Hiken började med trappor. 1000 trappsteg skulle det var upp till Twin peaks och man är väl inte den som är den så i sann Pippi anda tänkte vi att det här blir ingen match för två vältränade svenskar som sprungit fler än några maror, åkt de nio milen mellan Sälen och Mora ett antal gånger och är lite mer tränade än medel Svensson. Snart ligger vi på stranden som två klubbade sälar och badar. Snart badar vi denna söndag i december. Problemet var bara att de två högsta topparna på Hong Kong island skilde oss från målet, Stanley beach. Det var bara att börja gå. Uppåt.

Hong Kong hiking

Efter en liten stund kom vi ut från vegetationen och vyerna var magiska. Spanade efter vilsna pandor som sprugit över från Kina men såg inga.

Hiker

Svettades som en gris i den nära 30 gradiga värmen. Blev törstigare och törstigare och önskade att vattenflaskan hade haft betydligt mer innehåll än 50cl. Sedan kom nedförsbacken. Från första kullen. Kändes fantastiskt att knata ner alla trappsteg man nyss kämpat för att gå upp på andra sidan kullen. Men värt utsikten – as always.

Hong Kong hike

Missförstå mig rätt. Jag älskar att hikea. Men det här var svettigt. Ingen hike för de med hjärtproblem. Eller helt otränade. Så kom kulle två. 1h 20 min skulle den andra kullen ta enl. skyltarna som stämmer riktigt bra. Bara att sätta en fot framför den andra. Bita ihop. Komma igen. Och allt sånt.

Twin peaks

Så var vi uppe på toppen igen. Topp no 2 för dagen. The reward, lite kettlebells swings! Nej, skippade faktiskt det. Tog fram kameran och fotade utsikten. Och skålade med det sista vattnet.

Stanley beach

Sedan gick det nedför. Älskar nedför. Eller kanske inte. Det är rätt jobbigt det med. Men utsikten var million dollar. Dör för dessa vyer. Hade jag bott i Hong Kong hade jag hikeat varje helg. Men tagit med lite mer vatten.

The reward, Stanley beach

Stanley beach

Lagom möra i benen var vi framme i Stanley beach. Köpte lite snacks och hoppade i havet innan vi tog igen oss på playan tills solen gick ner.

Hiking info

Denna hiken är inte för otränade. Det finns inget att köpa längst vägen och räkna med cirka 3 timmar inkl. fotopauser i lagom tempo. Till starten tar du buss 6 eller 66 och hoppar av vid Parkview och går cirka 300 meter uppåt bergen. Det finns en hike precis vid busshållplatsen men det är en annan. Fortsätt uppåt och är finns en till hiking karta. Du kommer se massa trappor och det är ett säkert tecken. Från där hiken slutar ser man Stanley beach men ta en taxi eller buss till Stanley beach. Vi testade att gå längst vägen och det var kanske inte jättesmart för plötsligt försvann trottoarerna.

Man behöver inte vara rädd för att få träningsvärk om man testar på denna hike. Men värt det.

Enjoy big time! Questions on that?

/ Pernilla som älskar semesterhikes

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s