– Inlägg i samarbete med partner –

Boka boende som singelresenär

Att resa på egen hand kan i förväg kännas läskigt och lite främmande, men efteråt tycker de flesta att det är en av de härligaste sakerna de upplevt. Jag har i denna bloggen delat med mig av en hel del tips och erfarenheter som soloresenär och de absolut främsta fördelarna jag ser är att du får utrymme att upptäcka nya platser helt på egen hand, utan inflytande eller åsikter från andra personer. Du har ingen annan att anpassa dig efter och kan sova hur länge du vill, äta när du vill och besöka vilka sevärdheter du vill. Dessutom kommer du antagligen pricka av en hel del saker som du aldrig tidigare testat – till exempel att äta på restaurang ensam, att gå på museum ensam eller att sova på hotell ensam i ett enkelrum. Saker jag som jag själv tyckte gjorde att det kittlade en del i min mage första gången jag gjorde det. Att testa nya grejer ger dig ny energi och en
boost av självförtroende som förhoppningsvis kan hänga kvar långt efter att resan tagit slut. Kanske kan det vara ett nyårslöfte inför 2019, att resa själv?

Tips när du ska boka hotell

Att resa på egen hand kan få dig att känna dig mer utsatt när du ska besöka en ny plats. När du ska boka hotell finns det därför en mängd smarta tips som kan få dig att känna dig lite tryggare med ditt val. Oavsett om det handlar om att boka ett enkelrum i Gävle eller ett enkelrum i Rio de Janeiro kan det till exempel vara en god idé att noggrant titta på recensioner online från tidigare hotellgäster. Verkar det som att många andra soloresenärer besöker hotellet eller är det främst inriktat mot par? Besök olika bokningssajter för att kika på vad andra har sagt om hotellets service, bekvämlighet, läge och faciliteter för att säkerställa dig om att det hotell du till slut väljer har den kvalitet du önskar. På så sätt kommer det kännas lite lättare när du väl checkar in, i stället för om det skulle ligga långt bort från sevärdheter och stadskärna och inte erbjuda en säker miljö för soloresenärer. Kanske träffar du till och med några andra på hotellet som du kan äta middag eller utforska staden tillsammans med? jag har själv träffat många intressanta personer under soloresor som jag aldrig hade träffat annars.

För dig som vill stanna på hotellet

För vissa spelar det ingen roll om hotellet ligger avsides en bra bit utanför staden. Anledningen att du reser själv kanske just är för att umgås med dig själv. Kanske är resan tänkt som en paus från vardagen. Då kommer du antagligen spendera mycket tid på hotellet, vilket gör det särskilt viktigt med bekväma rum och gott om faciliteter. Säkerställ att WiFi finns tillgängligt så att du kan hålla kontakt med nära och kära om det skulle kännas ensamt eller om du vill dela med dig av din fantastiska upplevelse. Det kan också vara skönt att boka ett enkelrum på ett hotell med restaurang så att du inte behöver ta dig långt när det är dags för middag och lunch. Oavsett vilken typ av resa du är ute efter kommer en resa på egen hand garanterat ge dig nya perspektiv!

2019, singelresandets år?

2019, är det året du premiär reser som ensamresenär? eller har du redan provat det? vad anser du är viktigt när det gäller hotell då du reser själv?

/ Pernilla som är ute i vida världen på äventyr

5 Comments

  1. Jag reser endast ensam när jag reser på tjänsteresor, och gillar faktiskt att resa ensam. Både att ha hotellrummet för mig själva, att gå ut och äta själv och så vidare. Tyvärr blir det ju inte så mycket tid för nöje på dessa resor.

  2. Jag har singelrest de senaste åren. Ibland har delar av resan förvisso inkluderat att träffa vänner eller bekanta. Men i grunden har det varit soloresor, även om jag t.ex. i Australien delvis hittade resesällskap på vägen. Jag bor mest på vandrarhem, undviker partyhostels. Det händer sig att jag också lyxar till det med privatrum, trots att det ofta är rätt dyrt. Läge, bra recensioner och fungerande wifi är kanske viktigast för mig, men även priset såklart

  3. Mange gode tips for soloreisende her! Selv reiser jeg alene 90 % av tiden, og trives godt med det. Elsker friheten! Flere solo-eventyr venter på meg i 2019, blant annet til Taiwan og Filippinene, og jeg tror flere og flere har fått øynene opp for denne måten å reise på. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s