Barry’s Bootcamp Stockholm

Varje år sedan ett par år tillbaka skriver jag en lista på kul saker jag vill göra. I år var en av punkterna att testa träningsstället och konceptet Barry’s bootcamp en punkt. När Lululemon bjöd in för release av sin nya klädkollektion som tagits fram tillsammans med Barry’s gick jag naturligtvis dit med lätta steg. Var det lika bra som förväntningarna?

img_0635

Konceptet Barry’s

Barry’s är en kedja från USA där man tränar i en nattklubbs inspirerad miljö och blandar cardio och styrka. Under en timma ska man ta ut sig till max. Gymmet är lite lyxigare än vanliga kedjor som SATS och Nordic Wellness och man får en handduk till passet, omklädningsrummet är fräschare och det finns alltid en smoothie bar där man kan köpa en afterworkout drink. Man kan köpa klippkort om man vill testa. Klasserna är antingen helkropps klasser eller med fokus på en kroppsdel såsom ABS eller butt.

img_0613

Mina förväntningar

Jag hade verkligen förväntat mig massiv träningsvärk dagen efter. Och spykänsla under passet. Fick jag det? Nej. Om det beror på att jag är så fantastiskt vältränad eller andra orsaker låter jag dock vara osagt. Träningsvärken uteblev och passet som var ett helkroppspass var lagom jobbigt. Visst det var jobbigt men inte så jobbigt. Jag tog de rekommenderade låga vikterna (pga svag) och körde max på löpbandet av vad som rekommenderades.

img_0621

Hur var passet?

När man anmälde sig i receptionen fick man tilldelat antingen ett nummer på löpband att börja på eller en plats på golvet. Efter en high five med instruktören i dörren tog vi plats. Sedan blev det ca 15 min intervalls baserad träning som för min del började på bandet innan vi bytte till golvet där vi körde med gummiband och hantlar. Sedan en omgång till av varje. Löpband och golv. Självklart värmde vi upp och stretchade också.

img_0626

Vad jag tyckte?

Jag älskade det! Skulle inte vilja köra varje dag för då blir det för mainstream när man behöver lite härlig träningsmotivation eller som en afterworkout med vänner är det perfekt. Nu hade vi live DJ som gjorde upplevelsen ännu bättre men men. Dock var det lite förvirrande att höra vad man skulle göra alla gånger. Instruktören gav instruktioner till de som var på golvet och banden samtidigt och jag får säga att det var lite svårt att höra när musiken var så hög så man fick koncentrera sig på vilken grupp instruktioner gavs till. Det var en amerikanska som körde klassen och jag måste ändå säga att jag är hyfsad på engelska (använder mig av det mer än svenska de senaste 15 åren) tyckte det var lite lurigt att hänga med ibland. Nu vet jag inte om alla klasser ges på engelska dock och jag antar att man vänjer sig med när man ska lyssna för instruktioner när man gått några gånger.

img_0631

Summering

Jag vill absolut gå igen. Det var riktigt kul. Smoothien efteråt var också toppen god så se till att spara plats i magen för energi påfyllnad. Tror det kostar runt 150:- att köra en klass och det är det absolut värt. Och att bli bortskrämd för att det verkar sjukt jobbigt – bli inte det. Det var inte värre än något annat pass som du väljer att maxa. Fler som varit på Barrys och testat?

/ Pernilla som hade en kick ass workout på Barry’s

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s