Saker du inte får missa i Sydkoreas huvudstad Seoul

Sydkorea är väl för de flesta människor ett lite udda resmål som man i första hand inte planerar att besöka. Har jag fel? jag har spenderat en del tid i landet och nu senast förra veckan när jag var där över en långhelg. Här kommer mina absolut bästa tips på vad du bör se i huvudstaden Seoul.

1. Namsan tower

thumb_IMG_9946_1024

Många städer har en ikonisk byggnad så också Seoul. Min favorit av byggnadsverken är Namnsam tower som är beläget på en kulle i centrala Seoul. Hit hikear du antingen upp via den cirka två kilometer långa trailen eller så tar du cable car banan. Valet är ditt. Utsikten är en million dollar view som bara inte får missas. Vad väljer du, hiking eller cable car?

2. Night market

Seoul, Korea

Seoul vimlar av shopping. Att besöka en night market är ett måste. Mitt absoluta favorit shoppingstråk finns i Myeongdong. Shopping guide till Seoul kommer här i bloggen.

3. Hanriver

Seoul, Korea

Runt centrala Seoul finner du floden Han river. En rätt brun flod som jag skulle gissa är relativt död även om lokalbefolkningen fiskar där men intill flodbanken flödar det av aktiviteter. Vattenskoter uthyrning, cyklister, gymmare, löpare och andra motionerande folk.

4. Bubble tea

thumb_IMG_0113_1024

Jag har sedan mitt besök i Taiwan blivit helt hooked på bubble tea. De är söta och väldigt mättande så passar utmärkt att svalka sig med heta dagar. Jag svepte ofta en till frukost då frukosten i Seoul inte är i min smak (dvs. toast eller ris).

5. Hansouk village

thumb_IMG_0151_1024

Då jag tidigare besökt ungefär vart enda palats i Seoul området samt kulturella byar skippade jag det denna resan men det är ett absolut måste i Seoul. Dessutom att bo på ett hotell där man sover på golvet är något man inte får missa. Sov på golvet i ett box hotell gjorde jag på denna resan dock. Kan hända att det blir lite mer bloggat om det.

6. Strömmen

thumb_IMG_0209_1024

Cheonggyecheon stream i centrala Seoul vid business distriktet är en sträcka som för femton år sedan var ett nedgånget område med hawkers och diverse löst folk. Nu är det en otroligt vacker promenad mitt i city som bör avverkas. Helst både i ljus och mörker då den är väldigt fint upplyst.

7. Äta streetfood

thumb_IMG_9855_1024

I Korea älskar man generellt att äta liksom i många andra asiatiska länder. Istället för att prata om vädret som i Skadinavien när man ses öppnar man samtalet med att pratat om mat. Att prova Koreansk streetfood är ett måste om du reser dit. Hur mysigt är det inte att gå runt på en nattmarknad och testa olika lokala delikatesser (dock kanske inte de mest hälsosamma men vad gör det om man inte äter det varje dag?)

8. Hiking

Seoul, Korea

En tunnelbanetur från storstadsmyllret finner man många gröna oaser och berg där det är utmärkt att ta sig ut på en hike. Bukhansan national park är min favorit och all praktisk fakta om hur du tar dig till denna plats kommer avhandlas här i bloggen.

9. Seoullo 7017

Seoul, Korea

Har du besökt New York och promenerat på high line? den gamla tågsträckan som är omgjord till park? Seoul har gjort en kopia på denna alldeles vid Seoul station utav en bil ramp byggd 1970 och denna färdigställdes år 2017 – därav namnet Seouls 7017. Ett måste för en promenad. Jag provade den under mitt paraply en regnig förmiddag.

10. Gangnam

thumb_IMG_0110_1024

Gagnam, området som blev världskänt genom en hit med samma namn. Jag skulle kalla detta ett internationellt område i Seoul. Här finns många polerade skyskrapor och även en stor del nattklubbar, underground markets, mysiga caféer, internationella butikskedjor och hotell och väldigt många människor oavsett tid på dygnet. Hit beger jag mig gärna en eftermiddag och kväll eller om jag skall gå ut och dansa till bra house musik.

 

Har du varit i Seoul? är det något du saknar på topp 10 listan? om inte, hur känner du för ett besök i mångmiljonär staden?

/ Pernilla som blev hooked på Seoul efter senaste besöket

7 Comments

  1. Där har jag inte varit 🙂 Tycker SK känns så slutet, de kör sitt race. Är min uppfattning från att jag bodde där, kom till Japan och Kina då också och det kändes som hemma och relativt internationellt. Har dock inte varit på landsbygden i Kina (bara i Jpn).

 1. Älskar Seoul, fantastiskt kul stad. “Som att befinna sig i ett tivoli en vecka” som Julia sa…

  Saknar korean bbq som var helt bisarrt gott. Saknar även Gwangyang market och Ikseondong som är ett supermysigt område med lite annorlunda coola trendiga ställen att käka och shoppa på.

  Länkar vår guide till våra måsten här också om någon är intresserad att läsa 🙂
  https://www.thewholemap.com/8-masten-i-underbara-seoul/

 2. Har aldrig varit i Asien, så varför inte?! Trodde bara Fantomen sov på golvet, coolt 😉 Känner mig dock nästan lite som fantomen då jag det senaste året 1) blev attackerad av jordgetingar och fick 6-7 stick samtidigt, 2) blev biten av en orm i vänster knä, 3) fick en herrans massa fästingbett och 4) fick en långdragen borreliainfektion (ref 3) som nu är under behandling, men som inte slutade träna för det: fyra pass löpning, två cykling, mm. förra veckan… 😉

 3. Aldrig varit där men min far har, men det räknas ju som bekant inte för mig. Hehe. Men ja, hike väljer jag ju om väder och fysik tillåter. Ser nice ut, kanske dit nästa citylångweekend får gå rentav? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s