Yogaresa till Bali

Det här med att åka till Bali och finna sig själv, gå på yoga och njuta av den gröna ön är lite av en cliche men jag måste erkänna att Bali är en fantastisk plats att utöva yoga på. Något jag ämnade göra under min påskresa till den Indonesiska ön. Man kan självklart resa på organiserade yoga retreats men om man som jag önskar ha ett flexibelt schema så går det utmärkt att åka på en egen yoga resa och gå på walk-in klasser på de studios man önskar. De yoga studios jag testade under min resa på Bali var följande.

Yoga searcher Bali

Denna studio som också är ett hotell där man kan boka in sig på yoga retreats gillade jag väldigt mycket vid första anblicken. Ett mysigt lagom stort ställe som kändes väldigt yogiskt. Harmoniskt, grönt, med en härlig pool, två studios och en restaurang med hälsosam mat där det även fanns en stor co-working plats.

Yoga på Bali

Jag provade en 90 minuters Ashtanga yoga klass. Den hölls av en ledare som var helt okej. Inte den bästa någonsin och jag tyckte sekvenserna var lite väl långa ibland men det var väldigt bra träning för hela kroppen. Och träningsvärk fick jag så det får ändå vara ett godkänt betyg. Kostanden för en klass var 1 200 000 IDR vilket är ca 80 sek så väldigt prisvärt skulle jag säga.

Yoga på Bali

Det blev även ett andra besök på Yoga searcher då en annan yogastudio jag hade tänkt prova på hade ställt in sin klass. Även denna gång var jag på en Ashtanga yoga. Min favoritform av yoga då den är fysiskt ansträngande. Meditation och vila är liksom inte min grej. Det gör jag bär jag sover och behöver ingen yogaklass till. Tyckte att den andra klassen var snäppet bättre. Mer variation i positionerna och de upprepades inte tio gånger.

img_8468

Sannyas yoga academy

När jag tänkte ta yogaklass nummer två hade jag siktat in mig Sannays yoga studio som lång vägg i vägg med mitt favorit frukost hak Suka Espresso. Det såg väldigt mysigt ut och personalen på Suka sa att det var rätt nyöppnat. Jag gick dit men nej. Då var klassen inställd. Trist. Men de hade yoga på Yoga searcher vid samma tidpunkt så jag knallade dit istället.

img_8464

Förutom yoga passen har jag även passat på att träna konditionen. En timma på hotellets gym per dag kändes lagom. Att springa här är inte direkt något alternativ pga mängder av trafik så förvänta dig inte att samla kilometer längst vägarna.

/ Pernilla som gärna tränar yoga på Bali

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s