Fem snabba om Manuel Antonio

Hur kom jag på att resa dit? Hur reser man till Manuel Antonio från Skandinavien? Hur bor man? Hur var människorna där? Fanns det överhuvudtaget människor där och inte bara djur? Hur var prisnivån? Här kommer svaren på de mest basic frågorna. Vad man hittar på i MA har jag skrivit om i tidigare inlägg.

Hur kom jag på att resa till Manuel Antonio?

Jag ville ha ett resmål som inte alla hade besökt. Det skulle vara sol under det svenska vinterhalvåret, det skulle finnas stränder och träningsmöjligheter. Det fick inte vara för komplicerad transport dit och framförallt inte nästan bara finnas resorts. Jag tittade på världskartan och tänkte Costa Rica. Konsulterade min kära vän en dag i mitten av november och vipps efter att tittat på det mer kända Santa Tereza hittade jag Manuel Antonio. Bildgooglade och läste på wikitravel sedan bokade jag hotell över nyår.

Hur reser man till Manuel Antonio?

Jag utgick från Arlanda. Åkte SAS över Atlanten och hade missräknat lite och hade bara 45 min från att SAS kärran landade på Newark tills flyget med United på en annan terminal till San Jose (IATA: SJO) avgick så det gick inte. Failade på den och fick prova ytterligare ett flygplanshotell i Newark. Vill ni ha tips så kan jag dela med mig. Har provat runt en del där. Men ingen fara på taket. Tog en flight morgonen efter kl 7 och landade vid 11 i SJO. Stannade där en natt och åkte sedan buss med ett Swebus liknande bolag de fyra timmarna till MA. Helt okej buss med wi-fi. Dock måste man köpa biljett i tid och det kan inte göras online. Kostade 12USD/person enkel väg.

Vill man kan man lägga ca 100 USD/person och flyga en Cessna i 30 min eller åka privat van för ca 50 USD/person. Vägarna var bra och jag som är väldigt åksjuk av mig mådde bara illa i cirka två timmar. I MA stannar stora bussen på begäran ända tills vägens ände. Mycket smidigt då i stort sett alla hotell ligger längst vägen.

Flyga till SJO kan man även vintertid göra via Toronto, Frankfurt (LH), Schweiz (Swiss) och de flesta stora amerikanska städer för att sedan åka Delta, United, AA, Jetblue. Eller Avianca via Colombo.

Vart bor man?

Det finna mängder av hotell från superlyxigt till budget. Jag bodde på ett mellan hotell med både hostel och hotell något jag tycker är perfekt när jag reser solo och önskar träffa andra resenärer. De hade yoga klasser där två gånger per dag och det samt de tre poolerna var de största orsakerna till mitt val. Selina hette det och är en kedja. De hade inget gym men efter att ha gått i snitt 80 trappor per dag en iPhone appen kan jag säga att jag hade träningsvärk i alla fall. MA är backigt. Gym fanns dock ca 500m bort för 15USD per besök och med rabatt vid fler besök.

Prisnivå – hur var den?

Letar man budget resmål är inte detta platsen att vara. Aktiviteter var dyrt tycker jag, paragliding ca 90USD för 10 min. 80 USD får du punga ut med för en halvdag med hiking. Maten var också dyrare än jag väntat mig. Runt 200 SEK gick en middag på med ett glas vin och då var maten medioker. Yoga var dock prisvärt, 10 USD/klass och bra instruktörer – amerikanska. Funderar du på att shoppa kan du tänka om. På sin höjd kan du köpa ett badlakan.

Klientelet – vem är i MA?

Mängder amerikaner. Många amerikanska familjer med äldre barn i 20-30 årsåldern. Amerikanska och Kanadensiska par. Soloresenärer från bla Finland, Tyskland, USA, Canada, Sverige, Danmark och Holland. Locals. Sedan var det en del HBTQ folk, men det kan säkert bero på att det är väl (?) förbjudet i grannländerna. Men majoriteten var helt klart amerikaner. Inte den smällfeta sorten dock utan de som gillar att aktivera sig.

Nu under jul-, och nyårshelgen vid mitt besök var det fullbokat nästan överallt. Både boende. Och restauranger där man fick vänta mer än länge på bord. 30 min minst var standard. Dock ett underbart resmål för alla som gillar natur och stränder och vill ha något annorlunda men ändå civiliserat.

Någon som är sugen på att resa till Costa Rica eller har ni redan varit där?

/ Pernilla som är nöjd med sin drömresa

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s