24 timmar av Isla Holbox

Hur är det för er när ni är på semester? Brukar ni falla in i någon form av semesterdags rutin eller brukar alla dagar se olika ut? Jag brukar helt klart komma in i en rutin och är det en beach semester ser allt som oftast mina dagar ut som denna på drömmiga Isla Holbox.

Uppstigning

Jag brukar kliva upp vid 7-8 tiden beroende på hur trött jag är. Självklart ställer jag klockan. Reser inte på semester för att sova bort tiden i en annan säng än min egna. Antingen börjar dagen med läsning och ett bad i poolen eller frukost, sedan bad och läsning i en timma tills det börjar klia i aktivitetsmusklerna. Antingen blir det då morgonträning eller utflyksdags.

Holbox hade massor av yoga ställen som jag varmt kan tipsa om! Då säkert tider och locations ändras är Google bästa källan för att hitta det mest aktuella.

Isla Holbox
Isla Holbox, yoga

Dagen

Spenderar jag mer än gärna på en strand. Skuggan och bok läsning/ pod lyssning / chitchatting varvat med bad. Stranden på Holbox var okej. Vattnet däremot var världsklass. Mjölvit och mjukaste sanden man kan tänka sig och man kunde promenera i flera kilometer i vattnet. Ville man ha paus så fanns det både gungor och hängmattor att lata sig i. Perfection! När det är varmt brukar jag inte käka lunch-lunch utan tar en smoothie/juice/nötter/glass eller liknande.

Isla Holbox
Isla Holbox

Träningspaus

Vid 15-16 tiden brukar jag ha tröttnat på beachen så då sitter det fint med en springtur eller ett gympass på runt en timme. Holbox hade massor av träningsmöjligheter, yoga, gym, löpning, you name it men återkommer till kapitlet semestertäning på en ö senare. Känner jag inte för att träna skippar jag det helt enkelt.

Isla Holbox
Isla Holbox

Beachclub

Titta på solnedgången är något som är givet i min semesterplanering. Vem kan få nog av det? Inte jag i alla fall. På Holbox fanns massa beachclubs där en drink när solen gick ner inte gick av för ha kor kan jag lova. Alma beachclub där det även fanns pool blev min favorit.

Isla Holbox
Isla Holbox

Dinnertime

Kanske låter som ett stressigt semesterschema? Men nej, faktiskt inte. Runt 20ish blev det middagstid. Holbox bjöd på massor av bra ätställen och grymma crepes och andra streetfood ställen som jag provade en dag. Riktigt prisvärd mat var det också. För runt 150:- fick man min Mexikanska favorit combo – vin, guacamole till förrätt och quesadillas. Dessutom slog jag och mina nyfunna semesterbekantskaper oss ner och åt sittandes på gungorna i baren. Bara en sådan sak.

Men kan vara vört att nämna att alla restauranger är inte öppna varje dag. Så hände när jag hade längtat efter sushi en hel dag och just den dagen var sushi stället stängt. Typiskt otur. Då blev det glass till kvällsmat!

Barbesök

Efter maten fanns det mängder av bra barer längst med de sandiga vägarna i downtown Holbox. Testade ett par stycken och är det något jag fullkomligt älskar med Mex är det att man får sitta i gungor. När kommer swingbars till Stockholm?

Och som sig bör kunde man köpa sovernirer av diverse fabrikat. Det gjorde jag också. En hel magnet till min samling blev det som åkte ner i resväskan.

Isla Holbox
Isla Holbox

Godnatt

Sedan var en dag åter till ända. Låt mig summera det hela som en typisk semesterdag på en strand resa. Så vad gör man på Holbox? Relaxar. Badar. Äter. Typ.

/ Pernilla som saknar Holbox

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s