– Inlägg i samarbete med partner –

Prova delikat mat från hela världen här i Stockholm

Mat är kanske en av de viktigaste kopplingen mellan länder och människor. Eftersom matkulturerna runt om i världen alltid har varit olika varandra och allt folk reser allt mer, ökar populariteten för en mängd olika kök. Sverige är inget undantag här. Intresset för olika länders kök och matlagning ökar definitivt hela tiden.

Stockholm, Sveriges huvudstad, erbjuder en läcker kombination av mat som passar alla smaklökar. Restaurangerna presenterar kulinariska godbitar med unika smaker från hela världen. Tillsammans med restaurangernas utbud erbjuds även cateringtjänster med rätter för evenemang och andra tillställningar. Catering i Stockholm är ett växande koncept som erbjuder just denna variation av olika länders matlagning och matkulturer.

Här kommer exempel på några spännande kök från olika delar av världen som erbjuds, antingen som catering eller på restauranger i Stockholm. Har du inte redan planerat för catering inför sommarens festligheter såsom skolavslutningar, studenter, konfirmationer, bröllop, födelsedagar eller andra festligheter som sker här hemma så gör det och bjud in världens kök till dig.

Turkiskt 

Det turkiska köket är den perfekta kombinationen av Centralasiatiskt, Mellanöstern och Balkan. En av höjdpunkterna i måltiderna är definitivt de olika grönsaker som används i var och en av rätterna. Kött är också utan tvekan en favorit i det turkiska köket. De är dock duktiga på att varva kött och grönsaker, en kulinarisk specialitet som finns i turkisk mat.

Turkiet

Mexikanskt 

När man tänker på mexikansk mat är det kanske chili en av de första sakerna som tankarna går till. Och det är en av de viktigaste smaksättarna. Riktig mexikansk mat, och inte den mexikanska mat som vi är vana med i Sverige är mycket mer smakrik och kryddig. Men visst finns det tacos i Mexiko, men den liknar inte riktigt den man hittar på fredagsmyset fram tv:n. Mexiko är även känt för sin tequila, en nationaldryck som är känd över hela världen. Får mig att drömma tillbaks till fantastiska semesterdagar på Isla Holbox.

Mexico

Italienskt 

Italiensk mat och det italienska köket är ansett som ett av de allra bästa i världen. Och det är fullt förståeligt – rätterna i det italienska köket fyller varje smak i gommen. Pizza och pasta är definitivt de mest kända rätterna men det finns också andra rätter som förtjänar uppmärksamhet. Listan över mat som erbjuds av Italien är lika frestande oavsett vilken region i Italien som man väljer att besöka.

Italien

Thailändskt 

Ett kök som är populärt bland svenskarna är det Thailändska. Vi har tagit emot den Thailändska maten med öppna armar och det är inte speciellt märkligt. Smakerna, ingredienserna och tillagningen är verkligen i världsklass. Den thaimat som vi äter i Sverige kommer från flera olika regioner i landet – det gör att utbudet av thaimat i Sverige är väldigt varierat. En och samma restaurang kan servera mat från hela Thailand.

Thailand

Denna lista med olika populära kök är bara en bråkdel av den internationella matscenen som finns i Stockholm. Det finns även restauranger som erbjuder cateringbuffé med alla dessa kök och dessutom adderar en svensk touch till rätterna, vilket gör det hela ännu mer spännande. Så nästa gång det är dags att beställa catering, varför inte prova något annorlunda? Du kommer inte att bli besviken!

/ Pernilla som gärna tar hem något internationellt kök

1 Comment

  1. Ett annat tips: Chilensk snabbmat från foodtrucken Sin Nombre! Hela menyn (finns även vegetariskt alternativ) är magisk och han som driver den lägger ner sin själ i matlagningen. De står tex vid Fältöversten på fredagar och kör en hel del catering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s