Mauritius marathon

Det är tur att jag inte är en lättstressad person för då hade jag redan brutit ihop av stressutslag innan planet mot Mauritius lyft från Arlanda. Turkish Airlines planet jag skulle åka med lämnade punktligt gaten. Jag somnade till i vanlig ordning och vaknade upp när piloten meddelade att vi tvingats åka tillbaks till gaten eftersom de hade fått en felindikator på en dator och inte kunde lyfta. En real AOG. En timme gick, två timmar gick. En SAS tekniker var inne i flyget och styrde upp teknikfelet och när det var 3 timmar och 50 minuter tills mitt plan till Mauritius skulle gå fick vi äntligen starta. Missade jag connectionen i Istanbul skulle min halvmara som jag längtat till i två år inte inträffa iår heller. 3,5 timmar tar det att flyga Stockholm till Istanbul. Så 20 minuter att ta sig ut från planet, checka in till nästa flight och sedan hinna till gaten. Noll marginal då gaten stänget 20 min innan avgång.

Vi landade efter exakt 3,5 timmar i Istanbul. Flyget till Mauritius var inte försenat. 20 minuter till avgång. Som grädde på moset fick vi en apron gate. Bussen var där på några minuter och 15 min innan flyget gick var jag i terminalen. Sprang en intervall till gaten och världens gulligaste gate personal på Turkish checkade in accepterade mig på flighten trots att jag var där på extra övertid. Annars hade det blivit en weekend i Istanbul. Andades ut och sjönk ner på plats 1A där jag tillbringade de nästkommande 10 timmarna.

Uppladdningen

Mauritius marathon

Nummerlappen hämtade jag påväg från flygplatsen när jag kommit till Mauritius. Sedan tillbringade jag första dagen med att sightsa. Men mer om det senare. Loppet höll jag nästan på att missa igen för bussen jag tänkt åks var spottless gone men räddaren i nöden var en local kille som jag fick skjuts med. Karma. Var där 10 innan start så hade i alla fall lite marginal. Självklart hade jag glömt ta med löparshorts så fick springa i ett par allt för korta yogashorts. Gelén som jag brukar ta på halvmara glömde jag på hotellet. Ständigt oförberedd – men allt löser sig!

Första halvan av Mauritius marathon

Mauritius marathon

Solen hade precis gått upp när vi halvmaralöpare sprang iväg längst den södra kusten på Mauritius. Känslan var som att springa i ett Instagram flöde av välredigerade bilder. Magiskt vackert. Tur att jag inte hade med mobilen för då hade jag fotat istället för att springa. Benen kändes snabba och första fem sprang jag på runt 22:30. Vid 4 km vände man och jag såg att det var en tjej framför mig. Tänkte att känner jag mig springsugen kör jag på och satsar på en pallplats och det gjorde jag. Hade ett skönt flyt och teamade upp med två norrbaggar och en fransman. Njöt av utsikten och sprang. Efter 47 minuter passerade jag 10K och det kändes bra.

Andra halvan

20180715_094036.jpg

Banan var nästan helt platt fram tills nu. Det var rätt mycket publik ute och hejade. På ena sidan var Indiska oceanen och andra socker plantage och berg. Vi sprang genom palmalleer och gulleplutt byar. Som en saga på södra halvklotet. Vid 15K fick man cola. Kan vara bästa spritdrycken. Tog ett pat klunkar och fick energi till några 4:45 kilometer. Annars var mitt mål att springa alla kilometer under 5 min/km. Det var ingen större uppoffring just idag. Dock kom en hel del små backar men är de inte gör branta vilar jag gärna uppför och tar igen tiden nedför. Sedan kom en 20K skylt. Vad hände? Hade kunnat fortsätta en bit till. Sprang in i mål på fina Saint Felix beach och fick bekräftat att jag kom 2a. Sjukt kul! Och jag vann min åldersgrupp womens senior. Ännu roligare. Fick en fet medalj som tack för besväret den 1 timmes, 43 minuter och 16 sekunders långa morgonjoggen.

Marathon på Mauritius

Mauritius marathon

Att springa paradislopp på häftiga ställen runt om i världen är en riktigt nice om än lyxig hobby. Det här loppet kan man även springa maran och 10K var bra organiserat och det bästa av allt var bansträckningen. Otroligt vackert varje meter. Skulle kunna tänka mig att cykla samma sträcka för att fota. Ett perfekt lopp att springa för nöjes skull i kombination med en semester. Jag kan varmt rekommendera att boka in en semester samtidigt som nästa års lopp.  Sa jag att jag älskar paradislopp? Nu är bara frågan vilket lyxlopp som blir nästa. Reagge marathon på Jamaica kanske?

/ Pernilla som nu tänker satsa på strandhäng resten av semestern

7 Comments

  1. Så kul att läsa och härligt att höra om ditt lopp, var lite som att springa det igen. Härligt att du hade en bra dag att det var bra löparväder också. Det är verkligen kul att springa lopp på semestern 🙂 njut nu av semestern så hoppas jag vi ses snart! Kram

    1. Eller hur, bästa semestercombon. Får se vilket som blir nästa nu börjar ju snart spring och fotbollsäsongen hemma så då blir det Stockholm om ett par veckor igen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s