Nöjespark i Tampa

Att Orlando är nöjesparkernas mecca i Florida har säkert undgått få. Där ligger Disneyland och Downtown Disney. En plats där jag har spenderat många dagar och åkt både en, två och många, många fler karuseller. Att åka bergochdalbanor är något som jag aldrig kommer växa ifrån och under min semester i Florida i mars stod ett besök på nöjesparken Busch gardens som en av punkterna på att uppleva listan. Var det värt ett besök? ja.

Tips & tricks

Att gå in på en nöjespark är absolut inte ett gratisnöje. Bara inträdet kostade runt 100 USD per person när vi köpte biljetterna online. Parken öppnade kl 10:00 men ett tips är att se till att vara där till öppning. Det var riktigt festligt. En kvart innan de öppnade attraktionerna spelade USAs national sång och de patriotiska amerikanerna stod knäpptysta med handen på hjärtat till tonerna av The star spangled banner inför en dag i parken. Sedan var det insläpp. Som två barn sprang vi med flocken till de läskigaste åkattraktionerna för att hinna med dem innan det blev köer. På 30 minuter från att parken öppnade hade vi hunnit med alla de tre läskigaste bergochdalbanorna. Så mina bästa nöjesparktips: häng på låset, börja med de läskigaste karusellerna, sätt på dig rejäla skor som inte åker av fötterna (typ Converse eller sneakers) och ta inte med dig någon väska in på området.

Bush gardens

De bästa karusellerna

Att spendera en dag åkandes karuseller är något jag gärna gör trots mina 30+ år. Har alltid älskat thrilling rides och på Busch Gardens fanns det flera sådana. Berg-o-dalbanor är en stor favorit och den som hette Stanleyville (nedan bild) blev snabbt en favorit. Kanske ingen hit för den höjdrädda men gillar man höjder och snabba farter så var den verkligen en hit som jag varmt kan rekommendera att åka både en, två och många fler gånger.


Bush gardens

En annan attraktion som blev min favorit var Falcon’s fury som var ett fritt fall med kroppen i horisontellt läge. Kan ju säga att jag inte skulle vilja falla så i verkliga livet men i karusellform var det riktigt kul.


Bush gardens

Utöver många bra nervkittlande karuseller fanns det även en linbana som var värd ett åk för att se parken från ovan samt en flumride där man blev väldigt blöt. Hela parken var fint uppbyggd med massor av djur och växter samt olika shower att titta på så även om man inte är något fan av mer eller mindre karuseller kan man ha en bra dag.

Mat och dryck

På Busch gardens kan de som gillar att äta junk food verkligen äta så magsäcken står i alla fyra hörn. Det går att köpa en biljett där man får äta en maträtt plus desert och dryck en gång i timmen varje timma som parken har öppet. Helt galet! Matutbudet var inte det mest hälsosamma. Temat för maten var socker och frityr. Personligen blir jag riktigt äcklad och tycker synd om de människor som trycker i sig en pommes av modell XXL och friterade kycklingvingar som om det inte fanns någon morgondag redan kl 10 på förmiddagen. Självklart fick man inte ta med sig någon egen mat eller snacks in på området. Någon frukt kunde man inte få tag på så vår föda för dagen blev varsin oatmeal cookie. Gillar du inte att äta frityr (eller spendera en förmögenhet på junk food) – satsa på en ordentlig frukost och ät när du lämnat parken.

Bush gardens

Är Busch gardens värt ett besök?

För två 30+are med barnasinnet kvar blev svaret JA! De dryga 100 USD som besöket kostade vägde upp alla skratt, kittlandet i magen och den fina omgivningen. Det var som att gå runt i tv spelet Rollercoaster. För en familj som inte redan besökt Disney resortsen i Orlando skulle jag valt de nöjesparkerna istället.

/ Pernilla som ser fram mot besök på fler nöjesparker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s