Badupplevelser utöver det vanliga

Nog för att jag verkligen älskar hotellpooler och stränder, men det finns grymma badupplevelser utöver det som är värda att åka till andra sidan jordklotet för. Eller kortare. I dagens Travel Tuesday kommer fem favoriter.

Blå lagunen, Island

Blå lagunen

Tre timmar bort med flyg från Skandinavien ligger denna pärla som jag besökte påväg till US&A 2013. Hit vill jag absolut åka igen då det var en utav mina absolut bästa badupplevelser. Trots att det regnade var det helt fantastiskt. Varma källor omgivna av vulkanlandskap. Kanske kan det bli en augusti resa hit för att springa något av loppen på Island marathon i år igen?

Pamukkale, Turkiet

pamukkale

Året var 1992 när jag besökte Pamukkale i Turkiet så jag har dessvärre ingen digital bild utan fick låna en härifrån. Än idag rankar jag detta ställe som min bästa badupplevelse. Minns det sköna vita underlaget som man fick gå på mellan poolerna. Det var som att gå i mjöl. Utöver de vita kalkstenspoolerna fanns även andra pooler med hett vatten. Är otroligt glad över att jag fick uppleva denna plats innan det blev överturistat som det är idag och jag tror inte heller man får bada överallt heller.

 

Cenotes, Mexico

Cenotes

Under mitt första besök i Playa Del Carmen 2014 tog jag och min vännina lokalbussarna till några cenotes för en badförmiddag. Det var en riktigt härlig uppelvelse att bada i de naturliga poolerna som låg en bit in från vägen. Rekommenderas starkt om du har vägarna förbi Riviera Maya.

Ubud, Bali

Bali

Bali bjuder inte på speciellt många fantastiska strandupplevelser utan mer surfingvågor för surfers och den kategorin tillhör inte jag även om jag önskar att jag kunde surfa. Det finns dock gott om fina hotellpooler på ön men om du önskar dig en unik badupplevelse så finns det att hitta i Ubud där man kan bada i varma källor. Dessa testade jag år 2013 när jag reste runt på Bali själv och hade hyrt en taxi som körde mig dit jag pekade.

Huka Falls, Nya Zealand

Huka falls

På den norra ön i Nya Zealand ligger en plats som heter Huka Falls. En utav många helt otroliga naturupplevelser som är värda att besöka någon gång i livet. Detta ställa var jag på i januari 2008 när jag backpackade med rullväska i ett par månader. Källorna var inte varma men det var en superhärlig badupplevelse jag alltid kommer minnas.

Dina bästa badupplevelser?

Har du några naturliga badplatser utöver stränder som måste adderas på en resebucketlist? Jag är på jakt efter fler till min ständigt växande lista av ställen att besöka.

/ Pernilla som älskar att bada

 

2 Comments

  1. Vansbro (över 29 nationaliteter 2017), men det har du väl gjort några tiotal gånger redan antar jag?! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s