Tel Aviv

Förra veckan besökte jag fabulösa Tel Aviv. Staden som gick rakt in på min exklusiva platser jag skulle vilja bo på lista. Här kommer sista inlägget och några anledningar till att jag förälskade mig i denna Israeliska stad.

Old and new

JaffaStaden innehöll den perfekta mixen av gammalt och nytt. Världens äldsta hamnstad Jaffa fylld med unika stenhus beläget söder om den centrala delens skyskrapor och condos.

Arty

FlorentinFlorentin, hipster området tyckte jag väldigt mycket om speciellt grafitti gränderna. Att titta på riktigt proffsig streatart är något speciellt.

Restaurang, bar och café utbudet

CaféDet fanns oändligt många restauranger, barer och cafeér med läcker design överallt. En bar hade superhäftiga upp-och-nervända glödlampeliknande glas till drinkarna. Hur läckert är inte det?

Stranden

BeachEn perfekt beach mitt i city. Härligt klimat året runt. Barcelona, Nice och andra city beach städer kan definitivt inte mäta sig med denna perfekt hårda och finkorniga vita sand kombinerat med kristallklart vatten.

Biking friendly

Biking friendlyDå jag föredrar att transportera mig på cykel där det går tycker jag Tel Aviv var perfekt. Där kunde man verkligen cykla överallt i centrala delarna och cykelbanorna var five star.

Människorna

MänniskorInte utan konflikter men människor från alla religioner och bakgrunder lever sida vid sida av varandra. Tel Aviv kändes som en värld i världen.

Träningsmöjligheterna

TräningsmöjligheternaNågot som är viktigt för mig är att ha friheten att träna när man vill och vad man vill. Det kunde man absolut i TLV. Såg många yogapass utomhus, folk tränade på alla utegym, det fanns en pool att träna simning i, möjlighet att utöva alla vattensporter man kan tänka sig och självklart en härlig central runda för strandspring.

Sunsets over the Mediterranean

SunsetUtöver ovan nämnda orsaker att jag blev helt förälskad i Tel Aviv kan jag nämna solnedgångarna över Medelhavet, den italienska gelaton, klimatet, havet, stadskärnans byggnader, alla bougainvillor som blommade och det mesta faktiskt.

Vad säger ni resefolk, vad får er att älska en stad såpass mycket att ni skulle kunna tänka er att flytta dit?

/ Pernilla som blev kär i Tel Aviv

6 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s