Winterworkation

Denna helgen har jag gjort något jag inte har gjort förut. Jag har nämligen besökt norrland för andra gången i mitt liv och skidmetropolen Åre samt varit på Winterworkation som nätverket Influencers of Sweden med Träningsglädje Sara och Lalinda i spetsen hade anordnat. Vad är då en workation kanske ni undrar? Jo, det är en slags konferens där man socialiserar, utbyter erfarenheter och lär av varandra och gör aktiviteter tillsammans.

Helgen har varit helt magisk. Jag har lärt mig en hel del om influencer världen, åkt skidor både utför och på längden då jag tränar för Vasaloppet, badat i pooler inomhus och utomhus, bastat, ätit urgoda hotellfrukostar, ätit mindre god (men nymodiga) kvällsmatar, lärt känna nya människor och testat på hotellivet på fina Holiday club.

Mountains in north of SwedenÅre som destination imponerade stort på mig som inte besökt någon annan skidort än Sälen tidigare i Sverige. Banff och Whistler har jag varit i och jag måste säga att Åre kändes inte som någon liten fjällby uppe i Norrland i jämförelse med dem. Tvärtom. Det fanns allt man kunde önska sig. Det enda minuset jag kan komma på är att det är lite omständigt att åka mellan olika liftsystem, men det funkar.

Working

WorkingDet har absolut inte varit en helg där vi legat raklånga på sängarna. Nej, vid 7-tiden har klockan ringt sedan har vi njutit av god hotellfrukost modell extra allt följt av 2-3 sessions på 30 minuter där vi avhandlat ämnen såsom SEO, affilate marketing, influencer tips, personliga stories och fotokunskap blandat med mycket annat. Sedan har det varit frivilliga aktiviteter fram till en eftermiddagssession.

Action

SkidbackeUnder helgen erbjöds ett helt gäng aktivister. Jag hade velat göra nästan allt som erbjöds. Man kunde åka Zipline, köra snowbike, gå på snöskor (skriver upp på min bucketlist), åka skoter (+ till bucketlistan), bada, SPAa, gymma på SATS, åka alpinskidor, gå på längdskidskurs, promenera, testa restauranger, kvällsåka skidor (+ till bucketlistan) fokus var helt enkelt på att uppleva Åre och som det har upplevts. Livetfråndenljusasidan och Dryden har åkt skoter, Miashopping har hängt i skidbackarna, Resfredag har precis som mig upptäckt en ny del utav Sverige och Emilia har vandrat med snöskor. Själv har jag fokuserat mina aktiviteter på skidåkandet. För att jag älskar det och kände att det var utmärkta upplevelser för en förstagångsbesökare i Åre. Och besöka badet och saunaworld som den sanna bad älskaren jag är.

För någon timme sedan landade jag återigen på Arlanda och är nu hemma i min lägenhet full laddad med fjälluft, glädje, inspiration av helgen. Under kommande vecka lovar jag att skriva mer om helgen i Åre. Tanken är att det blir ett inlägg tillägnat Längdskidåkning, ett om alpinskidåkning och slutligen ett om Holiday club som var vår bas för veckan. Eller är det något annat ni vill läsa om? Så stay tuned!

/ Bästa söndagshälsningar från Pernilla

 

14 Comments

  1. Kul att träffas och gött att flyget hem tillslut lyfte då. 🙂 Ska bli kul att se vad du skriver om det övriga men maten klaffade alltså inte? Jag var ju på Holiday precis när Grow öppnade i december och sedan dess har de lyft sig markant. Då var det liksom ingen edge på grejerna men nu var det mycket bättre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s